RECRON Groepsaccommodaties in zee met ElkePlek.nl

De Bedrijfsgroep Groepsaccommodaties, onderdeel van branchevereniging RECRON, kiest voor een exclusieve samenwerking met Elke Plek, onderdeel van Recreatie Nederland BV. Deze exclusiviteit houdt in dat de bedrijfsgroep groepsaccommodaties (+/- 285 leden) niet met andere partijen in zee gaat. Wel kunnen de individuele bedrijven zich bij andere platforms aanmelden. Andersom zijn niet-RECRON bedrijven wel welkom op de website van elkeplek.nl

elkeplekDaarnaast is ook afgesproken om de marketing voor het ‘product‘ groepsaccommodaties te gaan opzetten en uitvoeren. Voor RECRON Groepsaccommodaties betekent de samenwerking een invulling van een lang gekoesterde wens om het aanbod branchebreed op een centrale plaats te ontsluiten en om gemeenschappelijk voor de gehele bedrijfsgroep in marketing te investeren.

Er zijn in de markt veel verschillende initiatieven om het aanbod van de Nederlandse groepsaccommodaties bijeen te brengen. Deze initiatieven bieden echter vaak maar een gedeelte van het volledige beschikbare aanbod. Door de samenwerking met RECRON verwacht Elke Plek wel de volledigheid te kunnen realiseren. “De intensieve samenwerking met de Bedrijfsgroep Groepsaccommodaties sluit precies aan bij onze filosofie om van toegevoegde waarde te zijn voor de sector” vertelt Jan ten Hoor, directeur van Recreatie Nederland, de werkmaatschappij waarbinnen Elke Plek ontwikkeld wordt. “Wij willen de verbindende factor zijn in de markt en de aangesloten bedrijven een boekingsplatform bieden waarmee ze omzet kunnen genereren zonder verlies van marge.”

Stichting Marketing Groepsaccommodaties
Om de samenwerking op het gebied van marketing goed te kunnen uitvoeren, is een aparte stichting opgericht: Stichting Marketing Groepsaccommodaties. Inmiddels hebben ruim 100 groepsaccommodaties zich aangemeld voor participatie in deze stichting. Met deze inbreng komen de noodzakelijke financiële middelen beschikbaar om de twee taken, het platform en marketing, uit te voeren. Recreatie Nederland zal de uitvoering verzorgen onder toezicht van en samen met de Stichting Marketing Groepsaccommodaties. “We zien dat er beweging is ontstaan in de markt door de komst van Elke Plek. Dit platform biedt precies datgene wat wij als bedrijfsgroep nodig hebben. Bovendien heeft de organisatie de kennis en ervaring die nodig is om dit project tot een succes te maken” vindt Martin Sloof, voorzitter van de RECRON Bedrijfsgroep Groepsaccommodaties en de Stichting Marketing Groepsaccommodaties.

Najaar
De website van Elke Plek is momenteel in ontwikkeling. Dit najaar zal de site beschikbaar komen voor de consument. Bij de ontwikkeling worden de ondernemers in de sector betrokken. Uiteraard wordt daarna ook de marketing opgestart voor de site als geheel en specifiek voor het onderdeel groepsaccommodaties.

Over Stichting Marketing Groepsaccommodaties
De Stichting Marketing Groepsaccommodaties is opgericht om een branchebreed boekingsplatform voor de sector op te zetten en de marketing van groepsaccommodaties in Nederland invulling te geven. De Stichting komt voort uit de Bedrijfsgroep Groepsaccommodaties van RECRON en werkt samen met Recreatie Nederland BV. De stichting wordt gefinancierd vanuit participaties door ondernemers in de sector. Dit zijn zowel RECRON-leden als niet-leden.

Over Recreatie Nederland
Recreatie Nederland B.V. ontwikkelt producten en diensten voor de recreatiesector. Het gaat hierbij om mantelovereenkomsten die toegevoegde waarde aan de bedrijfsvoering van recreatieondernemers geven. Daarnaast is Recreatie Nederland de ontwikkelaar van een branchebreed boekingsplatform, Elke Plek genaamd. Recreatie Nederland heeft voor de uitvoering van deze activiteiten een exclusieve samenwerking met RECRON.

Meer informatie: www.elkeplek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *