Recreatievakbeurs Hardenberg steeds meer ingezet als netwerkplek

“Het karakter van vakbeurzen is hard aan het veranderen”, dat constateert beursmanager Herma Bork van de recreatievakbeurzen Hardenberg en Gorinchem; “Waar het vroeger vooral een verkoopmarkt was, is een vakbeurs tegenwoordig veel meer een ontmoetings- en netwerkplek. Er wordt ook veel meer kennis en informatie gedeeld en je ziet dat in combinatie met vakbeurzen steeds vaker congressen of kennisbijeenkomsten worden georganiseerd.

Beursmanager Herma Bork
Beursmanager Herma Bork

Ook standhouders zien de veranderende rol van beurzen en passen hun beursdeelname daar op aan. De beursmanager ziet dat de stands wat minder vol staan, en dat er meer ruimte wordt gecreëerd om een goed gesprek te kunnen voeren.

Op de recreatievakbeurs in Hardenberg, van 5 t/m 7 november kunnen bezoekers o.a. aansluiten bij de volgende activiteiten:

6 november: Second Life – evenement voor de bungalowmarkt
Een trendvisie op de toekomst! Wie wil weten hoe het vergaat met de chalet/bungalowsector in de toekomst, zal moeten leren uit het heden en verleden. De bedoeling is om als expert in leisure diverse ontwikkelingen te verklaren en te vertalen, en zo een beeld te schetsen van de toekomst voor de chalet en bungalowsector. Een belangrijke conclusie voor de toekomst is dat niet alleen de ligging van het chalet/bungalowpark mede bepalend is voor het succes. Ook de mate van vernieuwing, innovatie, comfort, luxe en wellness zijn tevens bepalend voor de keuze van de consument om een vakantie te boeken dan wel te investeren in de aanschaf van een bungalow/chalet en/of seizoen of jaarplaats.
Meer informatie: www.pleisureworld.nl

Nieuw; belevenishal
Hal 5 is dit jaar ingericht als de belevenishal. Er is hier meer ruimte voor demonstraties en de stands staan hier in een echte recreatiesfeer. Het is een pilotproject van de recreatievakbeurs.
In deze hal is o.a. het noviteitenplein te vinden met ook de deelnemers aan de Pleisureworld Award. Ook aan het publiek wordt gevraagd om hun voorkeur aan te geven.

Trekkershutten wil netwerk uitbreiden
Het afgelopen jaar heeft de Stichting Trekkershutten Nederland veel gesproken met, en geluisterd naar de gasten die graag in een Trekkershut overnachten. Waar heeft deze, vaak rondreizende vakantieganger, behoefte aan? Uit het vakantieonderzoek blijkt dat zij graag een verdichting van het netwerk zien, soms een tikje meer comfort wensen en het prettig vinden wanneer er meerdere hutten op één locatie te vinden zijn. En uiteraard vinden zij de kwaliteit en reinheid van de hutten uiterst belangrijk.

De vakbeurs in Hardenberg is het moment waarop de stichting met ondernemers in gesprek gaat over het netwerk. Om de kwaliteit te waarborgen is er een aantal bouwbedrijven officieel als Leverancier van Trekkershutten erkend. Aanschaf van een Trekkershut bij een van deze leveranciers betekent voor de ondernemer meer garantie op kwaliteit en op erkenning als Trekkershuttenlocatie.
Meer informatie: www.trekkershutten.nl

Maak kennis met Pretwerk.nl
Op de beurs is ook Pretwerk.nl met een stand aanwezig (306). Leest u onze website regelmatig en wilt u wel eens weten wie daar achter zitten? Of hoe je met je eigen nieuws in beeld kunt komen? We willen graag van onze lezers horen welke onderwerpen zij nog missen. Die inventarisatie vindt ook plaats in de beursstand. Zo kunnen we in de toekomst nóg gerichter informatie en nieuws plaatsen.

Op het online netwerk van Pretwerk delen vele partijen hun kennis. Die kennis is straks ook aanwezig op de beurs. Ton Grooters van vakantieadressen.nl (een website voornamelijk gericht op groepsaccommodaties) is drie dagen aanwezig. Hij kan veel vertellen over het internetlandschap waarin uw doelgroep ronddwaalt en hoe je daarin gevonden wordt.

Karin Veldhuizen op haar camping
Karin Veldhuizen op haar camping

Karin Veldhuizen, ondernemer op Watersportcamping Heeg wil graag collega’s ontmoeten op woensdag 6 november. (Zij is alleen overdag aanwezig)
Ruby Kramer van Panterkist, de blogger over retail en souvenirshops, is op donderdag 7 november aanwezig.
Wendy Oude Veldhuis, die regelmatig blogt over animatiewerk en de inzet van characters, staat ook op de beurs, maar dan in de stand van Animatiewerk.nl

Walter Jonker
Walter Jonker

Initiatiefnemer van Pretwerk.nl, Walter Jonker, is drie dagen op de beurs. “Naast het bijhouden van het dagelijks recreatienieuws, help ik ook recreatiebedrijven en toeristische organisaties met hun communicatie en marketing.” Zie ook www.levendland.nl

Informatie over bloggers/adverteerders op Pretwerk.nl is ook voorhanden in folderform.

Leveranciers als kennispartners
Het past bij de nieuwe invulling van vakbeurzen dat standhouders op beurzen méér doen dan alleen verkopen. Veel leveranciers hebben een schat aan achtergrondkennis in huis; niet alleen over hun directe product, maar ook over de gebruiksomstandigheden. Zo weet een goede speelfabrikant u bijvoorbeeld ook te informeren over veiligheid of speeltrends. Als recreatieondernemer kun je daar gebruik van maken. Dit is overigens ook het uitgangspunt van deze website www.pretwerk.nl; delen van kennis en daarmee nieuwe samenwerkingsverbanden stimuleren. (waar uiteindelijk ook aan verdiend mag worden.) Zie ook onze advertentie-opties

We vullen dit artikel eventueel nog aan met updates van andere activiteiten.

Bestel je kaarten voor de beurs online:
16550-Recreatie-HB-banner-300x300-px

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *