Provincies en ANWB zien kansen voor meer veerverbindingen IJsselmeer

Zowel de ANWB en provincies Noord-Holland en Flevoland zien kansen voor het ontwikkelen van een netwerk van snel vervoer over water van het IJsselmeer. Gedeputeerden van deze provincies hebben vandaag tijdens een conferentie in Lelystad aangegeven samen met de betrokken gemeenten plannen hiervoor te willen uitwerken. De provincie Noord-Holland heeft al €3,4 miljoen gereserveerd voor recreatief personenvervoer over water.

Het IJsselmeergebied wordt nog onvoldoende benut voor recreatie en toerisme, zo vindt de ANWB. Met een netwerk van snelle veerverbindingen worden toeristische bestemmingen beter ontsloten en zijn er meer mogelijkheden voor wandelen en fietsen. Voor de recreant is het belangrijk dat zijn fiets mee kan op een boot. Tijdens de conferentie hebben Arjan de Bakker, teammanager Recreatie en Vrije Tijd van de ANWB en Fred Witte van Bureau BLOC uit Rotterdam, de plannen voor een vervoernetwerk over water toegelicht. Gerbrand Schutte, directeur van de Waterbus deelde de ervaringen met het watervervoer tussen Rotterdam en de Drechtsteden.

De ANWB ziet op termijn ook kansen voor een combinatie met woon-werkverkeer, bijvoorbeeld als alternatief voor de drukke wegverbinding tussen Almere en Amsterdam. De komende tijd zullen de plannen voor de veerverbindingen worden uitgewerkt.

Bron: persbericht ANWB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *