Pretparkbezoek in 2015 opnieuw duurder

Nederlandse pretparken verhogen de entreeprijzen in 2015 met gemiddeld 3,5 procent. De entreeprijs van een pretparkbezoek is in de afgelopen vijf jaar zelfs met meer dan vijftien procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Uitmetkorting.nl.

Toverland

Koploper blijft de Efteling met opnieuw een prijsverhoging van één euro. Een volwassene betaalt aan de kassa nu 36 euro voor een dagje vertier in het grootste pretpark van Nederland. Niet de duurste maar wel de ‘winnaar’ van 2015 is Julianatoren die de entreeprijs met twee euro verhoogt. Extreem is dat niet, aangezien de entreeprijs de afgelopen jaren juist onveranderd bleef. Oorzaken voor prijsverhogingen liggen volgens de parken voornamelijk in het terugverdienen van investeringen in het park, zoals een nieuwe attractie.

Top 5 duurste pretparken in 2015

  1. Efteling, € 36
  2. Walibi, € 34,50
  3. Slagharen, € 27,50
  4. Toverland, € 26,00
  5. Hellendoorn, € 22,50

Ter vergelijking, de entreeprijs van EuropaPark is € 42,50 voor een volwassene en voor Disneyland Paris koop je als volwassene een entreekaart voor 1 dag/2 parken vanaf 62,00.

Goedkoper
Is een dagje pretpark dan helemaal onbetaalbaar geworden? Nee, een trend die in 2015 doorzet zijn de groeiende verschillen tussen kassaprijzen en online prijzen. Door vooraf via internet de entreekaartjes te kopen zijn besparingen tot 15 procent geen uitzondering. Pretparken zien dit als een manier om onder andere beter inzicht te krijgen in verwachte drukte, en voor de bezoeker scheelt het wachttijd bij de ingang van het park.

Meer informatie: www.uitmetkorting.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *