Plopsaland De Panne opent themagebied Wickieland

De gloednieuwe themazone rond het Studio 100-figuurtje Wickie de Viking is geopend in Plopsaland De Panne. Trots kijken Steve Van den Kerkhof, Gert Verhulst en Hans Bourlon toe. “We zijn trots op deze nieuwe themazone”, lacht Steve Van den Kerkhof, “we hebben hard gewerkt om de leefwereld van Wickie zo goed mogelijk weer te geven, zodat kinderen en hun ouders zich in Wickieland even Viking wanen.”

Wickie The Battle
Wickie The Battle

2 nieuwe familieattracties
In ‘Wickie The Battle’ varen bezoekers in een drakkar door de Vikingbaai. Tijdens hun tocht van 155 meter kunnen bezoekers andere Vikingboten met een waterkanon onder vuur nemen en riskeren ze zelf ook een salvo van waterstralen. Lijkt het gevaar even geweken? Dan zorgen de special effects op het parcours vast en zeker voor verrassing…

Op ‘De Grote Golf’ zitten bezoekers op een ronde drakkar met het gezicht naar buiten gericht. De drakkar vliegt aan een snelheid van 70km/u al draaiend heen en weer over een heuvelachtige baan van 92 meter die aan de uiteinden 16 meter hoog reikt. Een plezier voor Vikings die van spanning houden.

In de nieuwe themazone kan ook lekker gegeten worden: een stevige brok aan de ‘Viking Grill’ of een snelle hap in ‘Halvar’s Sandwich’ in het Vikingdorp.

De Grote Golf
De Grote Golf

€ 5,5 miljoen
De totale oppervlakte van Wickieland is 5.000 m2. Meer dan 2.500 m2 gesculpteerde rotsen geven de nieuwe Vikingbaai vorm. Plopsa investeert € 5,5 miljoen in de opbouw en thematisering. De capaciteit van Wickieland is 1.200 personen per uur.

Meer informatie: www.plopsa.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *