Plannen voor verhoging laag BTW tarief van tafel

MKB-Nederland, VNO-NCW en diverse branche-organisaties (w.o. RECRON) zijn uitermate verheugd dat het kabinetsplan om het lage btw-tarief voor vrijwel alles te schrappen, definitief van tafel is. De afgelopen dagen werd steeds duidelijker dat hiervoor geen enkel draagvlak was, ook niet in de Tweede Kamer.

D’66 speelde afgelopen periode een sleutelrol, omdat zij de BTW-verhoging ‘bespreekbaar’ wilden houden. Ondernemers en medewerkers van de RECRON gingen eind juni nog in gesprek met kamerlid Wouter Koolmees, die de ‘hervorming van het belastingstelsel’ bij D’66 in zijn portefeuille heeft.

spaarpotje“Er valt vandaag een last van de schouders van vele duizenden ondernemers”, zegt voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland. “De btw-verhoging hing hen als een zwaard van Damocles boven het hoofd. Het is goed dat de btw-discussie snel voorbij is, ook voor het consumentenvertrouwen.” De RECRON vertrouwt er nog niet helemaal op dat de BTW plannen definitief van tafel zijn en roep op haar website op om de petitie op de website NeetegenmeerBTW.nl te blijven tekenen.

De voorzitter van MKB-Nederland prijst de politiek dat ze goed oog heeft gehad voor de negatieve effecten van een btw-verhoging op omzet en werkgelegenheid in een groot aantal branches op de binnenlandse markt. “Het was echt de verkeerde maatregel op het verkeerde moment.”

Eerder deze week nog startten MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland met de aangesloten brancheorganisaties de actie ‘Zeg nee tegen meer btw’. “Die wordt nu zo snel mogelijk afgebouwd, want het doel is bereikt.” In korte tijd schaarden ruim vijftig branches zich achter de campagne en tekenden duizenden ondernemers de petitie.

Meer informatie:
MKB Nederland
RECRON

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *