Plannen voor nieuw Leisure Dome in Zaltbommel

Focus projectontwikkeling Eindhoven heeft tijdens een gemeenteraadsvergadering in Zaltbommel plannen ontvouwd voor een nieuw Leisure Dome in Zaltbommel. Als voorbeeld wordt gekeken naar Leisure Dome Kerkrade. Volgens Paul Evers van Focus staat de projectontwikkeling in leisure in Nederland nog in de kinderschoenen.

leisure dome zaltbommel
ontwerp door Knevel architecten

Het gebouw heeft een oppervlakte van 20 a 25.000 m2. Daarin wordt volop ruimte gemaakt voor leisure ontwikkeling en dus geen detailhandel. Een belangrijke functie van het gebouw is het NS station. Op leisure-gebied wordt er o.a. gedacht aan een bioscoop, bowling, een glowgolf en horecagelegenheden. Er is geleerd van fouten die gemaakt zijn bij Leisure Dome in Kerkrade: Evers: “In Kerkrade heeft elk bedrijf heeft daar een eigen ingang. Daar zijn we achteraf minder blij mee. In Zaltbommel willen we alle functies goed aan elkaar koppelen.” Er wordt per jaar rekening gehouden met ruim 1 miljoen bezoekers per jaar. De totale investering is 20 miljoen. Er wordt gedacht aan 200 arbeidsplaatsen (150 fte).

Er worden nu, samen met de gemeente Zaltbommel, nog enkele (haalbaarheids)onderzoeken gedaan. Als de hele procedure naar wens verloopt, dan wil de projectontwikkelaar in 2018 met de bouw beginnen.

Meer informatie: https://hanlooijen.wordpress.com/2016/02/05/vet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *