De Papillon en De Paal winnen Europese camping award

Tijdens het ANWB campinggala op 10 januari werden vier awards voor Europese topcampings uitgereikt. Twee awards bleven in Nederland. Camping de Papillon uit Denekamp won de innovatie Award met haar cultuurprogramma rondom beroemde schilders. Camping De Paal uit Bergeijk werd verkozen tot beste camping voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar.

Innovatie Award
Uit het juryrapport: “Camping De Papillon komt de Innovatie Award 2018 toe vanwege de speelse manier waarop kinderen en volwassenen kennis kunnen maken met kunst. Van Gogh, Rembrandt, Da Vinci en Corneille hebben hun intrede gedaan in het souterrain van het recreatiegebouw. Kleine kampeerders leggen de grote kampeerders na zo’n bezoek haarfijn uit wie nou precies de grote meesters zijn. Voor Duitse gasten is er zelfs een Duitse versie van de uitleg.”
De familie Wassink licht het concept toe: “Je ziet tegenwoordig dat veel kinderen, ook op hun vakantie, de hele dag op hun mobieltje of i-pad bezig zijn. Wij willen ze uitdagen om weer kennis te maken met andere mooie zaken, zoals schilderkunst. Door de toelichting op een kinderlijke manier, en in Whats-app-taal toe te voegen, weten we de kinderen te boeien en te interesseren in kunst.”
Meer informatie: www.depapillon.nl

Award voor campings met jonge gezinnen
De eigenaren van camping de Paal waren bijzonder blij met de prijs. Pierre Martens: “Het is niet de eerste keer dat we een ANWB Award winnen. Het is een echt familiebedrijf waar we voortdurend bezig zijn met vernieuwing en verbetering. We richten ons daarbij heel specifiek op de wat jongere doelgroep.” Het juryrapport noemt o.a. de leuke activiteiten als zandkastelen bouwen en waterbanen aanleggen. De iets oudere kinderen doen mee met een vossenjacht of ‘chillen’ de hele dag in het tropische binnenzwembad.
Meer informatie: www.depaal.nl/nl/

Beste ANWB-sterren camping: Camping Yelloh Villages (Frankrijk)
“De vakantieganger heeft recht op een heerlijke vakantie en daaraan mogen wij bijdragen”, zo luidt het motto van de camping. Dat doen ze dan ook met verve. Inmiddels telt de camping drie zwembaden en een Grieks- Romeins wellness-centrum. Je kunt privé-sanitair huren in het sanitairgebouw. Bovendien wordt aan de jonge én de oudere kampeerders overal gedacht. Niet voor niets verdienen ze alweer een prijs van de ANWB. In 2015 al in een andere categorie, nu dan ook als beste ANWB-sterrencamping.

Camping met mooiste huuraccommodaties: Camping Resort Sangulí Salou
Vakantie vieren op Camping Resort Sangulí betekent genieten van zon, strand en Middellandse Zee. De camping zelf is al fantastisch met zijn 5 (!) zwembadcomplexen met onder meer een waterval en een jacuzzi maar hij ligt ook nog eens vlak bij de boulevard van Salou. Hoe lekker is het niet om ’s avonds te slenteren over die boulevard. Zien en gezien worden is dan het motto. En de huuraccommodaties? Prachtig in Polinesische stijl, Caribisch, Mediterraan en Afrika. Gewoon in Spanje…

Hoe werden de winnaars gekozen
In totaal waren 40 campings geselecteerd door een ANWB-vakjury. Daarop brachten duizenden kampeerliefhebbers via anwbcamping.nl hun stem uit. Een jury van kampeerders en ANWB-specialisten heeft de uiteindelijke winnaars gekozen.

Meer informatie: www.anwb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *