Pannekoekenrestaurants steeds veelzijdiger

Van Spronsen Horeca-advies ziet steeds meer ondernemers in pannenkoekenland die het serveren van pannenkoeken op hun geheel eigen manier doen. Ze combineren het met keukens uit andere landen, hebben een hip interieur en maken het bezoeken van hun restaurant ook voor volwassenen weer aantrekkelijk.

Maar er is veel meer gaande; er zijn ook restaurants die glutenvrije pannenkoeken serveren en ei- of melkvrij etc…. Wat dat betreft gaan zeker ook de wat “ouderwetsere” pannenkoekenrestaurants met de tijd mee. Zo wordt er met regelmaat, en soms ook negatief bedoeld, gesproken over de standaard “rood/wit geblokte tafelkleden”. Dit type restaurant wordt in Amerika echter nagebouwd en ervaren als gezellig en modern.

Natuurlijk is de combinatie financiële crisis en het concept van een pannenkoekenrestaurant ook geen slechte. Met een beperkt budget blijft het eten van pannenkoeken betaalbaar.

Branchevervaging
Ondanks het soms wat oubollige karakter van het pannekoekenrestaurant is de branche volop in ontwikkeling. Pannenkoeken worden al lang niet meer alleen in pannenkoekenrestaurants geserveerd. Ook in menig ijssalon en wegrestaurant is de pannenkoek niet meer weg te denken van de menukaart. Panecook in Eindhoven combineert pannenkoeken met de Italiaanse keuken. Dit met name om ouders met kinderen ook een andere keuze aan te bieden dan “het samen met je kinderen pannenkoeken eten”.
www.panecook.nl

Bekijk het rapport van Van Spronsen online