Overzicht van beurzen en inspiratiedagen in de komende week (3 – 9 maart)

De komende week is er weer veel kennis en inspiratie te verzamelen op diverse beurzen en netwerkbijeenkomsten. Nu de eerste zonnestralen weer tevoorschijn komen, laten horeca- en tuinbeurs zien wat er nodig is om uw terras en groenvoorziening weer klaar te maken voor het zomerseizoen. En vergeet zeker niet de toeristische bedrijvendag op de Sprookjeshof in Zuidlaren (6 maart).

1 – 4 maart Tuinidee, Den Bosch
TuinIdee is ook úw ideale oriëntatiebron aan de start van het nieuwe tuinseizoen. Dit jaar zijn ook de praktische inspiratie- voorbeeldtuinen weer terug. Daarnaast boeiende presentaties van bekende tuincoryfeeën én zo’n 200 zorgvuldig geselecteerde specialisten bijeen.

Speelboerderij

3 maart Limburglab – met o.a. presentatie speelboerderijen
Op zaterdag 3 maart aanstaande wordt het eerste LimburgLab georganiseerd. Met o.a. een presentatie van de vier nieuwe speelboerderijen door Eibe. Naast deze nieuwe speelconcepten nog vele andere onderwerpen zoals …kansen van Social Media…zorg regelen we zelf…op zoek naar dé vrijwilliger…van idee naar uitvoering…bibliotheek meer dan boeken…verborgen armoede…jongeren ontmoeten ouderen…toekomst van de vereniging…bezinning en burgerschap…voedsel in de buurt…Polen echte Limburgers…het duurzame dorp…zelfsturing=bezuiniging…

5 – 7 maart Horecabeurs Goes
De beurs staat in het teken van ’the European Fish & Shellfish food fair’. Dit zet het Zeeuwse karakter van culinaire specialiteiten in internationaal perspectief. De beurs krijgt een nog groter culinairplein met (Zeeuwse) topproducten en er is volop aandacht voor vis en zeevruchten.

5 maart: Ondernemen met een Bed en Breakfast (Eindhoven / KvK Brabant)
Dit seminar geeft bruikbare adviezen voor iedereen die op een professionele wijze een B&B wil runnen, of u nu gaat starten of al een tijdje ondernemer bent in deze branche. Onderwerpen die aan bod komen:

  • Informatie over ondernemerschap door adviseur van KvK Brabant
  • Inzicht in het starten en runnen van een B&B door de oprichtster van Bedandbreakfast.nl/ Bedandbreakfast.eu
  • Met welke wet- en regelgeving krijg ik te maken?
  • Hoe kan ik me onderscheiden in de markt: inzicht in trends en marktkansen
  • Wie zijn mijn gasten en hoe bereik ik ze: (internet) marketing

6 maart Bijeenkomst Waterrijk Veluwe
Concreet gaat de Stichting Waterrijk Veluwe op 6 maart samen met de aanwezigen aan de slag om de invulling van de Waterrijke Veluwe verder handen en voeten te geven. Het doel is dat u niet met lege handen naar huis gaat. Reden genoeg om aanwezig te zijn.

Sprookjeshof Zuidlaren

6 maart Landelijke Toeristische Innovatie dag, Sprookjeshof Zuidlaren
Wilt u weten hoe je echt meer bezoekers kunt trekken? Bezoek dan de Landelijke Toeristische Innovatie Dag op dinsdag 6 maart a.s bij de familie Tolner van Sprookjeshof Zuidlaren. Hier krijgt u te zien wat innovatie en inspiratie betekent maar vooral hoe je op authentieke wijze succesvol een regionaal attractiepark kunt runnen met zalencentrum en rondvaartboot.

6 – 11 maart HISWA, RAI Amsterdam
Proefvaren in de RAI-Haven, jong gebruikte boten, historische scheepsmodellen op schaal, stand-up paddling, een Duikpaviljoen; HISWA 2012 staat bol van de nieuwe activiteiten en paviljoens. Zowel de beginnende als de vergevorderde watersporter komt ruimschoots aan zijn trekken op de HISWA Amsterdam Boat Show. Voor jongeren is er volop spanning en sensatie in de Water Fun Zone en de Kids Experience.

7 – 11 maart ITB Berlijn
Toonaangevende reisvakbeurs in Berlijn. ‘Absolut Inspirierend’. Er worden 110.000 vakbezoekers vanuit de hele wereld verwacht. Aan het congresprogramma nemen zo’n 14.000 mensen deel. U ook?

8 maart Dag van de sportaccommodaties, Houten
Op de beursvloer staan alle denkbare aanbieders van producten en diensten op het gebied van sportaccommodaties zoals leveranciers van gras- en kunstgrasvelden, verlichting, bezoekersfaciliteiten en sportbenodigdheden.
Er vinden gedurende de twee dagen diverse lezingen plaats.
Bij voorregistratie is toegang tot deze beurs gratis.

8 maart Olympisch vuur, jaarcongres, Papendal
Het Olympisch Vuur ligt onder vuur. Het draagvlak om de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen dreigt af te brokkelen. Deze bijeenkomst kan wel eens cruciaal blijken te zijn in de aanloop naar de nominatie.
Sinds het vorige jaarcongres zijn er met Olympisch Vuur 2028 belangrijke stappen gezet. Daarin willen we u meenemen met interessante sprekers, uitdagende discussies, praktische workshops en constructieve speeddates. De focus zal liggen op het creëren van concrete resultaten en publiek private samenwerking.

8 maart Evenement Contact, Haarlemmermeer
De beurs EvenementContact biedt haar bezoekers een uitgebalanceerd aanbod van (vernieuwende) exposanten met producten voor de invulling van een bedrijfsevenement, congres, incentivereis of meeting.

9 – 11 Vrouw, Leeuwarden
Van 9 t/m 11 maart ontdek je het tijdens de beurs Vrouw! in het WTC Expo Leeuwarden. Vrouw! beleeft in 2012 haar 5e editie en is daarmee uitgegroeid tot een begrip in Noord-Nederland. Vrouw! staat garant voor een dag vol vermaak en is het ultieme uitje voor iedere vrouw die lekker wil shoppen, beleven, proberen en ervaren.

9 – 11 Kampeerbelevenis, Zwaag
Zo’n 10.000 bezoekers oriënteren zich op de allernieuwste campers, een diversiteit aan caravans, luxe vouwwagens en prachtige tenten. Ook presenteren de handigste accessoiresnufjes en campings en vakantieparken binnen heel europa zich op dit evenement.

9 – 11 Golf en Lifestyle Event, Den Bosch
Op deze beurs vindt u inspiratie en informatie op het gebied van Golf & Lifestyle. Er zijn vele stands te vinden waar producten en diensten gepresenteerd worden. Tevens zullen bekende golfers ook dit jaar hun kunsten vertonen en hun succesvolle slag overbrengen op de deelnemers van de masterclasses.

verder vooruitkijken op de agenda?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *