Overweldigende respons op Vlaamse subsidies recreatie en toerisme

De oproep 2012 voor de vijf impulsprogramma’s bleek een groot succes. Tussen 1 november 2011, bij de lancering van de impulsprogramma’s, en 1 februari 2012 ontving Toerisme Vlaanderen maar liefst 186 aanvragen; een meer dan overweldigende respons. Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois: “Met deze impulsprogramma’s wil ik, samen met Toerisme Vlaanderen, inhoudelijke en financiële ondersteuning bieden bij nieuwe toeristisch-recreatieve initiatieven.”

Bloementapijt Brussel. (foto: Toerisme Vlaanderen)

De vijf subsidieregelingen bevatten in totaal een budget van ruim 15 miljoen Euro. De thema’s die aan de regelingen zijn gekoppeld zijn:

  • Vlaamse kust; Voor 2012 werd opnieuw een oproep gelanceerd voor projecten die het strategische beleidsplan voor toerisme aan de kust 2009-2014 mee helpen realiseren.
  • Vlaamse kunststeden – Brussel; Investeren in projecten die de toeristische meerwaarde van deze kunststeden vergroten. De nadruk ligt daarbij op projecten die bijdragen tot een kwalitatief fysiek en virtueel internationaal meertalig onthaal en de uitbouw van positionerings- en identiteitsversterkende projecten.
  • Vlaamse regio’s; Toerisme Vlaanderen legt hierbij nog steeds het accent op investeringen in toeristische infrastructuur en digitale en audiovisuele producten*, maar daarnaast is er sinds de oproep 2012 ook de mogelijkheid tot het indienen van subsidieaanvragen voor evenementen.
  • Thematische oproep 2012: ‘Ondersteuning van evenementen i.k.v. de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog’; Het eerste impulsprogramma ging over toeristisch-recreatieve infrastructuurprojecten, het huidige impulsprogramma beoogt een evenementenwerking.
  • Thematische oproep 2012: ‘Wielererfgoed en de Ronde 100’; Toerisme Vlaanderen grijpt de 100e verjaardag van de Ronde van Vlaanderen aan om een kwalitatief, duurzaam, attractief en geïntegreerd toeristisch product uit te bouwen in Vlaanderen, dat de regio internationaal positioneert als wieler- en fietsregio, met behulp van de toeristische valorisatie en ontsluiting van het aanwezige wielererfgoed.

Meer informatie: www.toerismevlaanderen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *