Overname Attractiepark Slagharen door Parques Reunidos

Parques Reunidos neemt attractiepark Slagharen. Dat liet de website Looopings.com gisteren als eerste weten en is inmiddels bevestigd op de persconferentie van het park.

Parques Reunidos deed vorig jaar ook al een bod op het park. Dat werd toe geweigerd. Er is op dit moment nog weinig bekend over eventuele consequenties voor het personeel of investeringen in de toekomst van het park. In 2010 trok het park 1.570.000 bezoekers (bron: Respons evenementen monitor) Slagharen is inmiddels al vijf dagen achtereen bezig met een spectaculaire kortingsactie op de website van Groupon.

Veel concurrentie
De attractiemarkt in Nederland is een lastige markt met veel concurrentie, waar de rendementen door prijsacties al enige tijd onder druk staan (bron: Rabobank). Volgens Leon Jobse van ZKA leisure worden er de laatste jaren nog wel investeringen gedaan op recreatieparken, maar wordt het steeds lastiger om de investeringen weer terug te verdienen.

Slagharen wordt met deze overname, net als Movie Park in Duitsland, Bobbejaanland in België, Mirabilandia in Italië en Warner Park in Spanje onderdeel van het op één na grootste vrijetijdsbedrijf in Europa en vierde in de wereld. De directie van het Overijsselse park heeft met deze overname een partner gevonden die haar huidige positie versterkt en tegelijkertijd kansen biedt om verder te groeien op de Nederlandse en Duitse markt. Attractie- & Vakantiepark Slagharen biedt jaarlijks aan 750 mensen werkgelegenheid.

Beide bedrijven focussen zich op het leveren van een ultieme beleving voor de gast. Naast de strategie van Parques Reunidos, om te groeien in nieuwe landen, is specifiek Slagharen interessant vanwege haar kennis van het managen van zowel een attractie- als vakantiepark. Slagharen profiteert naast de mogelijkheden die de extra investeringen met zich mee brengen van de “best practices” van de nieuwe collega parken. Hierdoor zal de concurrentiekracht van Slagharen toenemen.

Links:

http://slagharen.com/

www.parquesreunidos.com

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *