Ontwikkelplannen voor hippisch toerisme in Tubbergen

Twente heeft al een sterke positie als regio voor paardensport. Tubbergen heeft de ambitie om zich te ontwikkelen als bruisend centrum van het hippisch toerisme. In de visie ‘Tubbergen draaft door’ wordt met teksten en beelden de kansen hiervoor weergegeven.

Twentse ondernemers worden ertoe uitgedaagd hun krachten te bundelen. Door functies te stapelen zijn we tot grootse dingen instaat. Een bedrijvencentrum of een bedrijfsverzamelgebouw brengt bedrijven bij elkaar, waarmee het een broedplaats is voor nieuwe uitdagingen.

Dienst Landelijk Gebied (DLG) maakte de visie op verzoek van de gemeente. DLG werkte hierbij samen met Larenstein, Wageningen University & Research centre (WUR), Groen Kennispoort Twente en LTO.

Op de eigen website schetst de gemeente een beeld van het nieuwe Tubbergen: “Is het voor te stellen dat ruiters straks massaal door de winkelstraat lopen? Of dat we Twente internationaal positioneren als Ruiterpark Twente?  Waarom zouden we ons zelf niet wat beter laten zien met alles wat we te bieden hebben op hippisch gebied?” De discussie is geopend en de gemeente staat open voor nieuwe ideeën en initiatieven

Het boekje en bijbehorende spandoeken zijn bedoeld om bij te dragen aan activiteiten voor de ontwikkeling van Twente als ruiterpark. De visie werd op 13 juli gepresenteerd tijdens het symposium hippische sport in Geesteren. Hierbij hield onder andere gedeputeerde Ineke Bakker een lezing. Zij sprak over de ‘hippische sector in Tubbergen als een vliegwiel voor de Twentse economie’.

Sta er niet raar van te kijken als je een winkelende ruiter aantreft in de winkelstraat van Tubbergen. Tubbergen ‘ademt’ paard en iedereen is betrokken.

In Twente zijn “landschap, economie, bevolking en paard een stevige verbintenis aangegaan.” Aldus burgemeester Mervyn Stegers in het voorwoord van “Tubbergen draaft door’. In de visie staat dat er volop kansen in Tubbergen liggen voor de ontwikkeling van de hippische sector. Twente als ruiterpark is meer dan een droom. De ‘verpaarding’ van het nationaal landschap Noordoost-Twente vraagt wel om een goede landschappelijke inpassing.

Bron: Dienst Landelijk Gebied

Ziet u kansen voor uw (hippische) onderneming in Tubbergen? De gemeente denkt graag met u mee. Neem contact op met de hippisch makelaar, T. (0546) 628000 / E. hippischmakelaar@tubbergen.nl.
Meer informatie: Gemeente Tubbergen