Ondernemende musea in het zonnetje

Vijf Nederlandse musea zijn genomineerd voor de Artifex Award 2013. Deze prijs voor cultureel ondernemerschap wordt op maandag 28 oktober uitgereikt in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam.

Vuurproef, Spoorwegmuseum
Vuurproef, Spoorwegmuseum

Dit zijn de genomineerden (in willekeurige volgorde):

  • – Westfries Museum uit Hoorn met case: Het dossier Coen
  • – Spoorwegmuseum uit Utrecht met case: De Vuurproef
  • – Foam uit Amsterdama met de case: Unseen Photo Fair
  • – Kunsthal uit Rotterdam met de case: Jean Paul Gaultier
  • – Nederlandse Museum Vereniging uit Amsterdam met de case: Tikkit

Anno nu
Deze culturele instellingen die vandaag de dag succesvol zijn, hebben een weg gevonden om in het huidige klimaat te floreren. Met de lessen van het verleden trotseren zij de toekomst. Dat gaat ze goed af en daarmee behoren zij tot de musea anno nu. Tijdens de Arifex Award 2013 worden zij bekroond om het cultureel ondernemerschap en dienen zij als inspiratie voor velen.

Over de Artifex Award
De Artifex Award is een jaarlijkse prijs en wordt voor de vijfde keer uitgereikt. De award wordt toegekend aan een museale instelling met de best (aantoonbare) behaalde doelstelling van een specifiek project in het afgelopen jaar. De jury let daarbij op doelgroepbenadering, onderscheidend vermogen, vernieuwing en rendement.

Vorig jaar won het Scheepvaartmuseum en dit jaar wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een middag vol kennisoverdracht met sprekers over cultureel ondernemerschap en een feestelijke uitreiking op 28 oktober.

Meer informatie: www.artifexaward.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *