Onderhandelingen over nieuwe CAO horeca van start

De horecasector heeft al sinds april 2014 geen officieel geldende CAO meer. Op 28 september 2017 zijn Koninklijke Horeca Nederland (KHN), FNV Horeca en CNV Vakmensen de eerste ronde onderhandeldelingen ingegaan over een nieuwe cao voor de horeca. Medio en eind oktober vinden de tweede en derde ronde van de cao-onderhandelingen plaats.

Horecava 2017

Zowel werkgevers als werknemers zijn het er over eens dat de aantrekkelijkheid en kwaliteit van werken in de horeca verbeterd moet worden. Nu al merken veel bedrijven dat het lastig is om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden.

Inzet KHN
Voor KHN is het uitgangspunt bij de cao-onderhandelingen dat het KHN-model arbeids-voorwaardenreglement wordt omgezet in een formele cao. Met daarbij de mogelijkheid voor individuele horecaondernemers om maatwerk-afspraken met hun medewerkers te maken. Vooral rond seizoenen en andere pieken en dalen.
Meer informatie: www.khn.nl

Inzet FNV Horeca
FNV Horeca zet zich in voor een beter loon en goede arbeidsvoorwaarden voor alle medewerkers in de horeca. De thema’s die FNV Horeca in de onderhandelingen vooral centraal stelt zijn: loon, opleiding en ontwikkeling.
FNV zet komend cao-seizoen in op een minimale looneis van 3,5 procent. Mensen die weinig verdienen kunnen er zelfs tot 5 procent op vooruitgaan, doordat FNV tevens de eis stelt dat ieder minimaal 1000 euro erbij moet krijgen per jaar.
Meer informatie: www.fnvhoreca.nl
Zie ook: CNV Vakmensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *