OAD groep failliet

OAD reizen, het familiebedrijf uit Holten, heeft vandaag haar faillissement aangevraagd. Op de website van OAD wordt gesproken van “Een verschrikkelijk moeilijke beslissing, maar helaas restte ons geen andere mogelijkheid.” Brancheorganisatie ANVR noemt het een gevoelige klap. ANVR voorzitter Frank Oostdam: “Wij verliezen een van de hoofdrolspelers in onze branche.”

oadOp zoek naar een verklaring, laat de ANVR weten: “Vergeleken met andere consumentgerichte sectoren, zoals tuincentra, auto’s en andere goederen, doet de reisbranche het economisch gezien niet slecht met een achterstand van -6,5 % ten opzichte van vorig jaar zomer. De recent ingezette nieuwe strategie van Oad, waarbij zij hun bakens hebben verzet naar dynamic packaging naast het retailkanaal, heeft wellicht te lang op zich laten wachten.”
Op de website van Accenture staat de case nog online waarmee OAD een plek wilde veroveren onder de nieuwe marktomstandigheden. Met OADXL was het bedrijf een nieuwe weg ingeslagen, waarbij klanten zelf, op vernieuwende wijze, hun reis samen kunnen stellen vanuit het wereldwijde aanbod van hotels en airlines. Zie ook onderstand filmpje:

Via Twitter gaf ook retailspecialst Co Molenaar een korte reactie: “Wat gebeurt er al je te laat reageert op het nieuwe koopgedrag?; OAD failliet.” Hij noemt het verder een wake-up call voor andere bedrijven.

Nadere informatie:
OAD heeft vandaag het Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) geïnformeerd over de situatie en samen met hen en de curator wordt gezocht naar een zo goed mogelijke oplossing en communicatie naar alle betrokkenen. Voor meer informatie, o.a. voor betrokken reizigers, wordt aangeraden om de website www.oad.nl in de gaten te houden. Hier wordt continue de meest actuele informatie op vermeld. Ook vindt u op de website van het SGR de antwoorden op de meestgestelde vragen bij een faillissement (www.sgr.nl)

Toekomst?
Voor de Nederlandse recreatiesector was vooral de ondersteuning van het busbedrijf van groot belang. Dankzij dagtrips en busverhuur speelde OAD een belangrijke rol in de logistiek van met name groepsreizen. Op RTV Oost heeft een woordvoerder van de FNV laten weten dat een doorstart één van de opties is die door de curator wordt bekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *