Nominaties Kampeer en Caravan jaarbeurs startup contest bekend

Kampeerders zijn voortdurend op zoek naar producten en accessoires om hun verblijf in de natuur nóg leuker, comfortabeler of avontuurlijker te maken. Daarom is er tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (11-15 oktober 2017) opnieuw een Innovatieroute. Nieuw is de Start-Up Contest, voor starters in de kampeerbranche.

Op basis van de criteria ‘vernieuwend, haalbaar, betaalbaar en relevant voor een breed publiek’ heeft de vakjury uit alle inzendingen een online shortlist samengesteld, waarop kamperend Nederland kan stemmen, via http://www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl/startup. De winnaar wordt beloond met gratis meters op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht en krijgt dus de kans om zijn of haar product aan een groot publiek te laten zien.

De genomineerden zijn:

Tipoon – Vader en zoon ontwikkelden deze Travel Machine, die zowel in de breedte als in de hoogte uitschuift. Bediening via een smartphone-app. Binnen ontstaan zo vier slaapplekken, woonaccommodatie inclusief badkamer met toilet.
De vakjury: ‘De Tipoon pusht het imago van de caravan omhoog. Met z’n uitstraling, functionaliteit en bediening via de smartphone, spreekt deze caravan-2.0 een grote, jongere doelgroep aan’.

E-trailer – TU-studenten ontwikkelden de Smart-trailer app. Daarmee stel je de caravan waterpas, controleer je kogeldruk, caravanverlichting en bandenspanning.
‘Relevante informatie, direct binnen handbereik in je telefoon. Je eigen caravandashboard in de auto’, aldus de vakjury.

Geardropper – Online huur- en bezorgservice waarbij de kampeeruitrusting klaar staat op charmecampings in 10 vakantielanden. Inclusief opzet- en afbreekservice.
‘Geen aanschafkosten: een laagdrempelige manier om nieuwkomers te laten kennismaken met kamperen’, aldus de vakjury.

Kartent – Kartonnen tenten voor muziekfestivals, waterdicht, goed geïsoleerd en100% recyclebaar. Via fundraising wordt een compacte variant ontwikkeld voor kampeerders.
De vakjury: ‘Een sympathieke manier om de jeugd via festivals te laten kennismaken met de tent’.

Outchair – Een kampeerechtpaar ontwikkelde een campingstoeltje met infrarood warmte-elementen in zit- en ruggedeelte. Waardoor je ook tijdens koudere dagen buiten kunt zitten.
‘Een oplossing die nog niet bestond, voor een probleem dat we allemaal kennen’, aldus de vakjury.

KCJ-thema: ‘Nederland’
De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is een dagje uit voor de kampeerliefhebber. Ieder jaar wordt er gekozen voor een ander thema. Dit jaar is dat Nederland! Afgelopen jaar is ons eigen land namelijk tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs met 52% van de stemmen uitgeroepen tot populairste vakantieland. Met name voor kortere vakanties en weekendtrips is ons eigen land favoriet. Daarom is hét kampeerevent van Nederland in Hollandse sferen.

meer informatie: www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *