Nieuwe sporten in de buitenruimte

De 4e editie van de Dag van de Sportaccommodaties in de Expo Houten is afgelopen donderdag door 1.308 mensen bezocht, een stijging van 22% ten opzichte van vorig jaar. Op deze Nederlandse vakbeurs over ontwerp, bouw, aanleg, inrichting, onderhoud en beheer van sportaccommodaties waren ook een aantal nieuwe buitensporten te vinden die interessant zijn voor de recreatiesector.

padelbaanbuitenaanzichtPadel
Padel is een nieuwe racketsport uit Spanje, voor jong en oud. Het is een combinatie van tennis en squash en wordt gespeeld in een kooi van 10×20 meter. Het wordt gespeeld met een soort beach batje. Een padelkooi kan ook gebruikt worden voor andere recreatieve en sportieve activiteiten: de baan heeft 2 tennismuren van 10 meter, er is belijning van een minicourt voor de kleine tennissers en voetballers kunnen de baan gebruiken om te voetvolleyen en soccersquashen. Padel is razend populair bij de Spanjaarden en wint nu ook populariteit in Nederland via PadelNed.

FreeplayerFreeplayer
Nijha heeft de Freeplayer ontwikkeld, een mobiele sportinstallatie waarmee je verschillende sporten en beweegvormen kunt uitoefenen in de buitenlucht. De Freeplayer is uniek in zijn soort. Volleybal, basketbal, tennis, voetvolley, voetbal, badminton, atletiekvormen, alles is mogelijk met deze alles-in-één sportinstallatie. De Freeplayer is ook handig voor activiteitenbegeleiders die op verschillende plekken sportactiviteiten willen aanbieden. De gebruiksvriendelijke wijze van op- en afbouwen biedt iedereen de mogelijkheid om snel een sportsituatie klaar te zetten en door de compacte opbergstand is de Freeplayer gemakkelijk op te bergen.

kanjamKanJam
KanJam is een interactief frisbee spel dat in Amerika al veel gespeeld wordt en in korte tijd aan grote populariteit heeft gewonnen in Nederland. Bij KanJam is het doel om de frisbee in een soort ton (“Kan”) te werpen. Het spel wordt gespeeld met 2 tonnen die circa 15 meter uit elkaar staan. Je speelt in teams van twee waarbij je teamgenoot aan de overkant bij de andere “Kan” staat. De meeste punten krijg je als je de frisbee direct in de ton werpt. KanJam is gemakkelijk op te zetten en overal te gebruiken.

Buitenfitness
Naast nieuwe sporten werd op de beurs ook het buitenfitness onder de aandacht gebracht. Volgens een aantal op de beurs aanwezige partijen is deze vorm van buitensport in opkomst, ook in de recreatiesector.

Meer informatie: www.dagvandesportaccommodaties.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *