Nieuwe grote attractie voor Efteling in 2015

De Efteling opent in de zomer van 2015 een dive coaster, een spectaculaire achtbaan waarin bezoekers een vrije val van 37½ meter maken. Hiermee wil het park een extra uitdaging bieden aan tieners. Om meer gasten uit het buitenland te interesseren voor een meerdaags verblijf, breidt de Efteling komende jaren ook haar verblijfsaccommodaties uit. Dit nieuws werd tegelijk bekend gemaakt met de introductie van de nieuwe voorziter van de Raad van Bestuur: Fons Jurgens (44).

Logo_Efteling_zonder rand_FCAccommodatie
Het in december 2009 geopende vakantiepark Efteling Bosrijk krijgt 400 extra bedden, en komt daarmee uit op 1550 bedden. In de zomer van 2015 kunnen de eerste gasten hun intrek nemen in de nieuwe huisjes en groepsaccommodaties. De Raad van Commissarissen heeft een investering van € 36 miljoen voor deze eerste groeifase goedgekeurd.

De aangekondigde investeringen voor 2015 worden benoemd als ‘De eerste fase’. De Efteling wil gefaseerd doorgroeien tot een internationale bestemming met 5 miljoen bezoekers in 2020. In 2013 lag het bezoekersaantal nog op 4,1 miljoen.

Overige benoemingen
Naast zijn nieuwe functie als bestuursvoorzitter blijft Fons Jurgens Commercieel Directeur binnen de Raad van Bestuur. Tevens werd Coen Bertens (voorheen Adjunct Directeur Operatie) benoemd tot lid van de Raad van Bestuur en Operationeel Directeur. Met zijn benoeming is de Raad van Bestuur compleet.

Berry Bemelmans nam na 24 jaar afscheid als President Commissaris van de Efteling vanwege het aflopen van zijn laatste bestuurstermijn. Hij is opgevolgd door Henk Kivits, die als gedelegeerd commissaris de afgelopen periode de Raad van Bestuur ondersteunde. Verder traden Saskia van Opijnen-Zwart en Heleen Dura-van Oord toe tot de Raad van Commissarissen. Saskia van Opijnen-Zwart bekleedde diverse directiefuncties; recent was zij Algemeen Directeur bij ArboVitale. Heleen Dura-van Oord is medeoprichter van de DQ&A Media Group en partner bij de investeringsmaatschappij Peak Capital.

Meer informatie: www.efteling.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *