Nieuwe doelgroepen leren kamperen op De Buurtcamping

Een project dat wij met belangstelling volgen is ‘De Buurtcamping’  in het Amsterdamse Oosterpark. Met beperkte middelen wordt er een vakantie gerealiseerd voor en door mensen uit de buurt. Ook andere problemen moeten worden overwonnen. Want hoe komen ‘niet-kampeerders’ aan hun kampeermateriaal? Op deze manier maakt een heel nieuwe doelgroep kennis met het fenomeen kamperen.

buurtcampingWeekend kamperen
Van vrijdag 16 t/m zondag 18 augustus verandert het Amsterdamse Oosterpark in ‘De Buurtcamping’. Door samen de camping op te bouwen en activiteiten voor elkaar te organiseren leren gezinnen uit Amsterdam Oost tijdens een ontspannen vakantie hun buurt en buren beter kennen. Omdat niet iedereen een complete kampeeruitzet heeft gaat ‘De Buurtcamping’ in samenwerking met Peerby.com buren mobiliseren om elkaar te helpen en kampeerspullen uit te lenen.

Nieuwe doelgroepen
Iedereen is op een camping gemoedelijk samen, ongeacht achtergrond, inkomen of (geloofs)overtuiging. Met een wc-rol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit… We groeten elkaar, praten wat over koetjes en kalfjes en helpen de ander. Door de pomp uit te lenen voor het luchtbed of met tips voor een leuk uitje in de buurt. Voor de nodige voorzieningen zoals toilet en douche is gezorgd, maar het is aan de kampeerders zelf om te zorgen voor hun kampeerspullen. Alleen niet iedereen heeft een complete kampeeruitzet. Sommigen omdat ze überhaupt nog nooit gekampeerd hebben, anderen omdat ze het misschien niet kunnen betalen. Omdat ‘De Buurtcamping’ graag wil dat iedereen kan komen kamperen is de ‘Grote Buurtcamping Inzamelactie’ gestart.

Wat is er nodig?
‘De Buurtcamping’ is op zoek naar standaard kampeerspullen zoals tenten, luchtbedden, pompen, slaapzakken, stoeltjes, zaklampen, kookstellen en koelboxen. Alles wat een kampeerder nodig heeft voor een fijne ontspannen vakantie. Voor de aankleding en gezelligheid zijn lichtsnoeren, picknickkleden, zitzakken, een ansichtkaartenrek, hangmatten en campingspelletjes van harte welkom. Voor de opbouw is ‘De Buurtcamping’ nog op zoek naar een busje, een bakfiets, een bolderkar en allerlei soorten klusmaterialen zoals timmerhout en gereedschap.

Hoe werkt het?
De spullen kunnen elke dinsdag of vrijdag langsgebracht worden bij de tijdelijke campingreceptie in het Oosterpark nr. 3a, het gebouwtje bij de tennisbaan en speeltuin naast Hotel Arena. De spullen worden netjes geregistreerd, krijgen een eigen sticker en aan het einde van het campingweekend krijgt ieder weer keurig alles retour met veel dank van de kampeerders. Als het erg veel of hele grote spullen betreft, dan wordt er in de week vóór de Buurtcamping met een busje rondgereden om deze op te halen. Stuur in dat geval een mail naar: campingbeheerder@debuurtcamping.nl

Donatie
Heb je geen kampeerspullen maar wil je wel bijdragen dan kan dat door middel van een donatie via www.voorjebuurt.nl. Via dit buurtfundingplatform probeert ‘De Buurtcamping’ in totaal €5.500 op te halen. Inmiddels is er ruim €3.000 opgehaald. Donateurs helpen een gezin dat normaal niet op vakantie kan gaan aan een leuke vakantie en krijgen als dank een t-shirt of ansichtkaart van ‘De Buurtcamping’.

Reserveren
De Buurtcamping is toegankelijk voor iedereen. Alleen diegene met een reservering van een kampeerplek kunnen ook blijven overnachten. Bewoners van Amsterdam Oost kunnen via de website een kampeerplek reserveren: www.debuurtcamping.nl. Je betaalt voor twee nachten €10 per tent en €10 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar, vrijwilligers en mensen met een Stadspas kamperen gratis. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *