Nieuwe brancheorganisatie voor watersport en recreatie

De Stichting Watersport Recreatie Toerisme Nederland (SWRTN) is bescheiden van start gegaan met zo’n 40 leden en 15 partners. Directeur Michel Bijlsma: “Deze brancheorganisatie is opgericht omdat er steeds meer ondernemers gingen klagen over de hoge contributie die zij moesten betalen bij de huidige brancheverenigingen en ze vonden dat ze hier relatief weinig voor terugkregen.” De SWRTN heeft geen relatie met RECRON of HISWA.

swrtnWatersport, recreatie en toerisme
Het doel van deze nieuwe brancheorganisatie is om brede en toegankelijke diensten en service aan te bieden aan ondernemers en particulieren die zich bezig houden met watersport, recreatie en toerisme. De SWRTN biedt aangesloten leden en partners collectieve diensten aan, zoals korting op trainingen, informatievoorzieningen en diensten. Ook worden praktische tips gegeven om kwaliteit te verhogen en vernieuwing en innovatie binnen de branches mogelijk te maken. Bijlsma: “Persoonlijk contact vinden we heel belangrijk. Als ondernemers bepaalde wensen, ideeën of vragen hebben, dan staan we daarvoor open. Onze leden krijgen echt iets voor hun lidmaatschap terug.”

Branche naar hoger peil tillen
Bedrijven die zich bij de stichting willen aansluiten, worden eerst aspirant-lid. ‘Omdat we de watersport, de recreatie en het toerisme willen verbeten, stellen we bepaalde voorwaarden aan onze leden op het gebied van milieubeleid, personeel, ARBO-voorschriften en de algemene veiligheid. Een onafhankelijke instantie controleert of de ondernemingen aan onze normen voldoen. Zo niet dan krijgen ze advies over mogelijke verbeteringen. De aspirant-leden worden begeleid tot ze aan de voorwaarden voldoen en volwaardig lid zijn geworden en krijgen hiervoor een speciaal keurmerk. Samen met de ondernemers willen we de branche naar een hoger peil tillen en de vrijetijdseconomie bevorderen.

Daarnaast ondersteunt de SWRTN projecten in de watersport en recreatie met diensten en financiële middelen. Op die manier wil de stichting de watersport, recreatie en toerisme in Nederland bevorderen en verbeteren. Eén van de eerste activiteiten die de brancheorganisatie organiseert, is het evenement ‘Varend voor elkaar’ t.b.v. mensen die getroffen zijn door kanker, op zaterdag 31 mei in het Friese Terherne.

Het kantoor van de nieuwe branchevereniging is gevestigd op een uniek plekje: de Kameleonboerderij in het Friese watersportdorp Terherne.

Meer informatie: www.swrtn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *