Nieuwe attractie Toverland voor liefhebbers van snelheid

Attractiepark Toverland opent komend voorjaar een nieuwe attractie; de Blitz Bahn. Deze komt in de plaats van de (inmiddels verdwenen) attractie Woudracer.  De nieuwe (indoor)attractie, een bobbaan, profileert zich vooral als snelheidsmonster.

blitz bahnCentraal in het verhaal van de nieuwe attractie staat ‘Maximus Müller’ een oude bekende van Toverland. Hij heeft onlangs besloten Oostenrijk te verlaten en zijn nieuwste uitvinding, ‘de snelste elektrische bobslee ooit’, in Toverland te gaan testen. Maximus Müller heeft zijn chalet direct naast Villa Fiasko gebouwd en hoopt met zijn nieuwe bobbaan eindelijk het snelheidsrecord te kunnen verbreken. Of dit daadwerkelijk gaat lukken hangt grotendeels van de parkgasten af. Zij zullen de nieuwe bobbaan immers gaan testen.

blitzbaanDe nieuwe attractie maakt deel uit van het Oostenrijks themagebied, dat in de Magic Forest (tweede overdekte hal) sterk naar voren zal komen. De thematisering zal worden aangepast en er komt een Biergarten. Enkele bestaande attracties zullen een aangepaste naam krijgen zoals Wirbelbaum en Karussell. De naam van de nieuwe bobbaan is inmiddels ook bekend: Maximus’ Blitz Bahn. Ook het buitengebied van de nieuwe attractie krijgt een Oostenrijks tintje. Gasten zullen zich zowel binnen als buiten in Oostenrijk wanen.

Voor de muzikale sfeerbeleving van de attractie is het bedrijf Imascore weer in huis gehaald. Zij hebben in het recente verleden hun visitekaartje afgegeven bij de ontwikkeling van de Magische Vallei.

Meer informatie: www.toverland.nl/maximusmuller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *