Nieuwe show-attractie Sprookjeswonderland krijgt authentieke setting

In Sprookjeswonderland wordt in het nieuwe seizoen (3 april) een nieuwe belevingsattractie geopend. De attractie biedt plaats aan 35 mensen die plaatsnemen in een simulator, waarbij zij volledig zullen opgaan in de film die wordt vertoond. Bijzonder is ook het gebouw waarin de attractie wordt geplaatst. Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van diverse authentieke onderdelen en materialen.

SWL Torenspitsjes
De torenspitsjes zijn 130 jaar oud en komen uit Roemenië

 

Het attractiegebouw bestaat uit een ruimte voor het publiek in de wachtrij die aansluit op een preshow en de zaal waar de hoofdshow te beleven is. Om het geheel compleet te maken wordt er ook een toiletunit geplaatst, een verkoopruimte en diverse technische ruimtes. De simulator is afkomstig uit een veiling van de attractie Willemsoord in Den Helder.

het attractiegebouw in aanbouw
het attractiegebouw in aanbouw

Torenspitsjes en gepotdekselde planken
De bouw is reeds in april 2014 van start gegaan, maar nu worden de contouren van de nieuwbouw steeds beter zichtbaar. Nadat begin februari het hoogste punt werd bereikt is nu ook de laatste torenspits op zijn plaats gehesen. Ondanks dat Sprookjeswonderland al vele bouwwerken rijk is, is het de ontwerpers van het park gelukt een gebouw neer te zetten met een geheel eigen karakter. Het grote dakvlak is bedekt met gebakken dakpannen uit Frankrijk terwijl de kleine dakvlakken gedekt zijn met houten dakpannen uit Canada.  In de gemetselde voorgevel is natuursteen verwerkt, de overige gevels bestaan uit liggende en staande gepotdekselde planken. In het ontwerp van de nieuwbouw is rekening gehouden met het bestaande gebouw zodat het bij elkaar aansluit.

Opening
Het gebouw moet voor de aanvang van het nieuwe seizoen op 3 april aan de buitenkant volledig klaar zijn. In de attractieruimtes zelf moet nog veel gebeuren waardoor het op dit moment nog niet duidelijk is wanneer de bezoekers de attractie kunnen beleven.

Sprookjeswonderland Enkhuizen bouwt altijd een groot deel van de attracties in eigen huis. Daarmee bieden ze en unieke ervaring. Zie ook onze eerdere reportage (2011) over de doe-het-zelf aanpak van Sprookjeswonderland

Meer informatie: www.sprookjeswonderland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *