Nieuw woonconcept met semi-permanente bewoning voor ‘jonge vitale oudere’

Sun Village Park Drentheland presenteert op zaterdag 3 juni een nieuw concept voor gezond wonen voor ‘jonge vitale ouderen’ in recreatieparken. Doelgroep: mensen die nog vitaal en actief zijn en hun huidige vaak te grote woning willen verkopen om goedkoper te gaan wonen. Met het overgebleven geld kunnen leuke dingen worden gedaan. Het is voor het eerst dat zoiets in Nederland wordt gerealiseerd.

Binnen de wettelijke kaders
Initiatiefnemer Foppe ten Broek ziet hierin een grote behoefte in de markt waarvan ook verouderde parken kunnen profiteren. Ten Broek: “Permanente bewoning op een vakantiepark is in Nederland officieel niet mogelijk. We zijn in de gemeente in overleg om een zlefde constructie als in Arcen te realiseren. Hier wordt de mogeljkheid geboden ‘een vaste woonplek’, te krijgen voor mensen die de beschiking hebben over een Camper of anderszins minimaal 120 dagen per jaar geen gebruik maken van hun recreatiewoning. Sun Village Park Drentheland zou ook graag voor een dergelijke regeling in aanmerking komen en heeft hiertoe een verzoek indiend bij de gemeente Westerveld, waarbij kopers in geval zij 120 dagen geen gebruik maken van hun recreatiewoning maar elders vertoeven (reizen met Camper of overwinteren) ook in aanmerking kunnen komen voor een vast woonadres.”

Gezond en actief oud worden
‘Het draait allemaal om gezond en actief wonen in een natuurlijke omgeving’, aldus Foppe ten Broek ‘Het gaat hier om een uitgekiend woonverblijf, maar ook om het actief in beweging zijn en blijven door het grote aanbod aan life-time sporten zoals zwemmen, tennis, paardrijden en golf. Het biedt daardoor specifiek voor de jonge en nog actieve oudere veel mogelijkheden in een gezonde leefsfeer.’

‘In Amerika kent men de Sun Cities,’ aldus Ten Broek. ‘Daar is echter sprake van grote en omheinde communities. Bij Sun Village is het allemaal kleinschaliger en socialer en wordt er meer ingespeeld op gezond en actief wonen in een mooie en rustige omgeving.’

De gemiddelde grootte van een kavel is bijna 300 m2 waarop de Sun Village woning wordt gerealiseerd. De eerste fase betreft slechts 41 kavels en geeft een echte Sun Village uitstraling. De kavels worden in eigendom uitgegeven. Het is mogelijk op de recreatiewoningen een hypotheek te verstrekken van maar liefst 90% van de waarde.

Uit oogpunt van kwaliteit is gekozen voor een tweetal leveranciers die een variëteit van woningen kunnen ontwikkelen. Daarbij rekening houdende met het kwaliteitsplan dat voor het Sun Village Park Dentheland is vastgesteld.

‘Dit is een prachtige manier om de vele verouderde recreatieparken in Nederland nieuw leven in te blazen,’ zegt Ten Broek. ‘Veel van die parken stammen uit de jaren vijftig of zestig en hebben hun functie voor verhuur grotendeels verloren.’

Ten Broek: ‘Een van de recreatiewoningen is speciaal toegesneden op het gebruik van zonnecollectoren en niet alleen gasloos en duurzaam maar ook in overeenstemming met het Bouwbesluit. Het is waarschijnlijk de eerste gasloze recreatiewoning. We bouwen deze woningen in samenwerking met Plekvoor.”

‘Naast een investering die in zijn totaliteit meer dan 6 miljoen euro gaat bedragen, zullen de kopers en huurders ook de nodige euro’s uitgeven in de regio en zal het een impuls geven aan de gehele recreatie- en wellness sector in de omgeving.’

Geinteresseerden zijn van harte welkom om op zaterdag 3 juni een kijkje te komen nemen op Sun Village Park waar de eerste demonstratiewoning inmiddels is geopend. Drentheland. Adres: De Gavere 1, 8437 PE Zorgvlied.

Meer infomratie: www.sunvillagepark.com/recreatiewoning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *