Netwerkdag Plattelandstoerisme donderdag 15 mei “De reis er naar toe”

Hoe krijg je die B&B, camping of boerengolf nu volgeboekt en hoe bereik je die zakelijke markt of gewenste doelgroep? Daarover gaat de Netwerkdag Plattelandstoerisme donderdag 15 mei van 10 uur tot 16 uur in Wanroij bij Boertel de Lamperse Hei. De organisatie van deze dag is in handen van Maaike Steltenpool en Antoinet van Helvoirt en wordt ondersteund door LTO Nederland, WageningenUR en Bij Teun.

Kookworkshop op Dag van het Plattelandstoerisme in 2013
Kookworkshop op Dag van het Plattelandstoerisme in 2013

De ‘reis naar een verblijf’ wordt belicht door conceptenorganisaties als Trekkershutten en FarmCamps. En Wouter Gijsbertsen van BijTeun, promotiesite voor het platteland, vertelt over de nieuwste succesvolle marketingtechniek: inboundmarketing. Daarbij komen de nieuwste trends op het gebied van recreatie en platteland aan bod: volgens Wageningen UR onderzoeker Marcel Vijn een markt met potentie. Dit licht hij toe aan de hand van de resultaten van recent uitgevoerd onderzoek.

Organisatrice Maaike Steltenpool van WLKM: “We gaan bijvoorbeeld belichten wat het oplevert om aan te haken bij promotiesites, met het besef dat de marketingbudgetten klein zijn. De ondernemers in de plattelandstoerisme hebben enorme passie voor ondernemen en hebben prachtige, authentieke, uitnodigende bedrijven. Ik vind dat iedereen de sfeer en gastvrijheid van deze bedrijven eens moet ervaren. En hierbij is opvallen op het internet van groot belang. Ik wil de ondernemer laten beseffen wat de waarde van een goede promotie is, maar dat het ook best veel werk is en een continu proces.”

In het middaggedeelte zijn er workshops. Een van de workshops is van Niels Götz, consumentenspsycholoog. Hij vertelt dat ons (koop) gedrag vooral tot stand komt op basis van emoties, impulsen en sociale oermechanismen. Hij laat zien hoe deze binnen toerisme kunnen worden toegepast. Van een aantal aanwezigen die dat willen kan een eigen case worden geanalyseerd en van adviezen voorzien.

De dag wordt afgesloten met een borrel en iedere deelnemer ontvangt zijn eigen “koffer” met tips en adviezen.

De kosten van de dag bedragen € 45,- excl BTW en inclusief lunch en borrel.

Meer informatie: http://www.netwerkplattelandstoerisme.nl/programma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *