Nederlanders massaal op pad tijdens Pinksterdagen

Het mooie weer heeft veel gezorgd voor veel recreatieverkeer. Het duurde maandagavond nog lang voordat alle files waren opgelost. Het strand was in trek op de eerste Pinksterdag. Door zeemist bleek het strand op de tweede Pinksterdag minder in trek.

Attractieparken
Enkele attractieparken van de Club van Elf laten weten dat zij een prima weekend achter de rug hebben. Madurodam (+40%), Ouwehands Dierenpark (+10%), het Dolfinarium, Walibi Holland (+15%) gaven allemaal aan dat zij meer bezoek hadden ontvangen dan in 2011. Vooral attracties met water waren in trek.

Festivals
De Festivals trekken traditioneel altijd veel bezoekers. Het grootste festival ‘Pinkpop’ was dit jaar pas laat volgeboekt. (79.000 bezoekers) Dankzij het mooie weer werden uiteindelijk alle kaartjes verkocht. Ook Amsterdam Open Air blikt terug op een succesvolle editie.
Er werden ook diverse locale activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld rondom ‘De dag van het kasteel’ en ‘de dag van het nationale park.’ Cijfers over deze evenementen zijn op dit moment nog niet bekend.

Vakantieparken worden later geboekt
Zowel CenterParcs als Landal geven aan dat de gasten steeds langer wachten met het maken van een boeking. CenterParcs zat het afgelopen Pinksterweekend nagenoeg vol. Ook Landal zat niet helemaal vol. Drenthe, Zuid Limburg en de Veluwe waren de toppers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *