NBTC verwacht 2% groei inkomend toerisme komende zomer

Deze zomer zullen naar verwachting bijna drie miljoen buitenlandse toeristen hun zomervakantie doorbrengen in Nederland, aldus NBTC Holland Marketing. Dat is een stijging van zo’n twee procent vergeleken met vorig jaar. Daarnaast brengen circa 4,75 miljoen Nederlanders een korte of lange zomervakantie in eigen land door. Dit is een stijging van zo’n één procent ten opzichte van vorig jaar. In totaal besteden de (inter)nationale toeristen ruim 2 miljard euro in Nederland tijdens de zomermaanden juli en augustus.

Strand_NoordwijkBuurlanden
De lichte groei (+2%) van het aantal buitenlandse verblijfstoeristen komt voornamelijk uit de buurlanden. In de zomer komt bijna de helft van alle buitenlandse verblijfstoeristen uit Duitsland en België. De andere helft komt onder andere uit het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en de Verenigde Staten. Traditiegetrouw is de Nederlandse kust populair, maar ook brengen internationale toeristen graag hun zomervakantie door in het ‘groene Nederland’ en de Nederlandse steden. In totaal besteden de internationale bezoekers ruim een miljard euro tijdens hun zomerverblijf in Nederland.

Vakantie in eigen land
Nederlanders ondernemen in totaal ruim 10 miljoen binnen- en buitenlandse zomervakanties. Naar verwachting worden er deze zomer zo’n 4,75 miljoen vakanties in eigen land ondernomen (+1%). Het merendeel van deze vakanties wordt doorgebracht op campings en bungalowparken. De binnenlandse zomervakanties leveren de Nederlandse economie bijna een miljard euro op.

last minutes
De goede zomer van vorig jaar en het mooie voorjaarsweer dragen bij aan de stijging van zowel buitenlands bezoek als binnenlandse vakanties. De geluiden uit de sector zijn positief maar er worden nog wel veel lastminuteboekingen verwacht.

Gespreide zomervakantie
De zomervakantie vindt dit jaar, evenals andere jaren, gespreid plaats. Regio Noord heeft als eerste zomervakantie van 5 juli tot en met 17 augustus. De zomervakantie in regio Zuid begint een week later; van 12 juli tot en met 24 augustus. De regio Midden heeft zomervakantie van 19 juli tot en met 31 augustus.

Bron: persbericht NBTC

Bekijk de vakantiespreiding in Europa en de Duitse deelstaten in het artikel over vakantiespreiding in Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *