NBTC start samenwerking met Italiaanse touroperator rond thema fietsen en culinair

Donderdag 22 juni hebben NBTC Holland Marketing en de Italiaanse touroperator Girolibero een overeenkomst getekend in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima tijdens het staatsbezoek in Italië. Onderdeel van deze overeenkomst is de gezamenlijke ontwikkeling en de promotie van een route rondom de thema’s fietsen en culinair, met als doel ook Italiaanse bezoekers in toenemende mate te spreiden door heel Nederland.

Staatsbezoek Italië
Het koningspaar was vorige week op staatsbezoek naar Italië, waarbij ook een bezoek wordt gebracht aan Milaan. Italië staat op de vijfde plek in de top 10 van het aantal inkomende bezoekers naar Nederland en vormt daarmee een belangrijk herkomstland. In 2016 kwamen er 528.000 Italiaanse bezoekers naar ons land.

Intentieovereenkomst NBTC en Girolibero
De verwachting is dat het mondiale reisverkeer de komende jaren toeneemt, waaronder ook het aantal Italiaanse bezoekers. Met de HollandCity-strategie richt NBTC zich op ruimte en richting geven aan deze verwachte groei. “De intentieovereenkomst tussen NBTC en Girolibero is daarom enorm van belang. Ruim 60% van de Italiaanse bezoekers brengt een bezoek aan Amsterdam en door het toenemend aantal bezoekers willen we ze juist uitnodigen om de ook minder drukke plekken van Nederland te bezoeken. De samenwerking met Girolibero is voor ons dan ook een goede stap richting de toekomst om Italianen ook op andere plekken van ons land te ontvangen”, aldus Jos Vranken, algemeen directeur NBTC.

Fietsroute met culinaire tint
Met de ondertekening van de intentieovereenkomst bieden Girolibero en NBTC gezamenlijk een nieuwe fietsroute aan die elke dag een culinair element bevat, variërend van kaasmarkt tot vishaven. De introductie van de nieuwe fietsroute, de zogeheten Bicigusto, wat ‘fietsen met smaak’ betekent, stimuleert Italiaanse bezoekers om kennis te maken met de voor de Italiaan nog onbekende plekken van ons land en eveneens met de Nederlandse keuken.

Bron: persbericht NBTC
Zie ook: www.girolibero.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *