Mobiele boekingen op Booking.com nemen in 2013 met 160 procent toe

Booking.com, wereldwijde boekingswebsite voor accommodaties, blijft een sterke groei vertonen in mobiele boekingen. De totale transactiewaarde van mobiele accommodatieboekingen is meer dan verdubbeld, van $ 3 miljard dollar in 2012 tot aan meer dan $ 8 miljard dollar in 2013. Als wordt teruggeblikt op 2011, toen Booking.com voor $ 1 miljard aan mobiele boekingen kende, is het duidelijk dat het mobiel boeken van accommodaties elk jaar blijft groeien.

booking com“Booking.com heeft meer dan 425.000 accommodaties verspreid over 25 verschillende accommodatietypes, die via alle apparaten kunnen worden geboekt: aantallen die op geen enkele andere accommodatiewebsite worden aangetroffen. De probleemloze boekervaring op de mobiele en desktopversies van Booking.com in combinatie met de kwaliteit van onze hooggewaardeerde apps hebben geleid tot het toegenomen gebruik door klanten van hun mobiele apparaten,” aldus Paul Hennessy, CMO van Booking.com. “We zijn momenteel getuige van veranderend consumentengedrag. Ze boeken niet simpelweg last-minuteaccommodaties meer op mobiele apparaten, maar plannen, onderzoeken, boeken en gebruiken functies na het boeken op onze mobiele platforms. Daarom hechten we waarde aan het belang van het leveren van een ongeëvenaarde ervaring van begin tot einde die goed aansluit op onmiddellijke boekingen en die op de langere termijn.”

De hierboven aangekaarte onlineboekingen van hotels en accommodaties zijn uitgevoerd via de diverse boekingsapps van Booking.com, waaronder systeemeigen apps voor iOS en Android, en via de mobiele websites van Booking.com.

Meer informatie: De apps van Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *