‘Mijn Toekomst Werkt’, Inspiratiepark voor het werk van morgen

Ook buiten de recreatiesector wordt steeds vaker kennis uit deze sector gebruikt. In Tilburg heeft zich een bijzonder plan aangediend: ‘Mijn Toekomst Werkt’, een inspiratiepark dat mensen op een plezierige en uitdagende wijze helpt hun talenten te ontdekken en meer plezier uit hun werk te halen.

Mijn Toekomst Werkt 2Initiatiefnemers zijn Han Peekel en Steve Sichtman. Zij hebben inmiddels een groot aantal partners achter zich geschaard waaronder de ‘founding partners’ gemeente én universiteit Tilburg, ReflecT, Provincie en Midpoint Noord-Brabant, TNO, Rabobank en Interpolis. Maar ook werkgevers- en werknemersorganisaties, CITO en organisaties op gebied van basis- en middelbaar onderwijs onderschrijven de belangrijke meerwaarde van de plannen.

De drijfveer voor de initiatiefnemers is dat zij geloven dat mensen die plezier hebben in hun werk onontbeerlijk zijn voor de economische vooruitgang en het innovatievermogen van Nederland. Want gemotiveerde mensen zijn productiever en zorgen daarmee voor de benodigde groei. Zij zien nu teveel mensen die verkeerde keuzes maken en die werk als een verplichting zien.

Het park is dan ook bedoeld voor iedereen die een stimulerende dag uit wil en op speelse wijze kennis wil maken met nieuw of ander werk of een boeiende studie die naadloos aansluit bij zijn of haar talenten. Daarnaast moet het een state of the art plek worden waar bedrijven en kennisinstellingen elkaar kunnen ontmoeten, discussiëren en zich kunnen oriënteren op innovaties in studie en werk.

Inmiddels is een masterplan opgesteld waarin de contouren van het plan duidelijk zichtbaar worden. Het technologisch hoogstaande inspiratiepark krijgt elementen van een science center én een themapark: met games, animaties, films, spannende attracties en tentoonstellingen ervaren bezoekers zelf op interactieve wijze hoe werk verandert en hoe zij zelf hun toekomst kunnen vorm geven.

Als locatie is gekozen voor een iconisch gebouw in de Spoorzone in Tilburg, een plek die een broedplaats moet worden voor kennis en innovatie en waar verder onder meer ook de Bibliotheek van de toekomst zich gaan vestigen.

ZKA heeft de haalbaarheid van het plan getoetst: bezoekersaantallen doorgerekend, een exploitatiebegroting en investeringsraming opgesteld en de economische betekenis en spin off van het plan inzichtelijk gemaakt. Afhankelijk van het uiteindelijke scenario kunnen de bezoekersaantallen oplopen van 250.000 tot 400.000 per jaar, kunnen de bestedingen van bezoekers oplopen tot € 10 á 20 mln. per jaar en levert het park honderden permanente banen op.

Wilt u in enkele minuten kennis maken met de plannen van ‘Mijn Toekomst Werkt’?

Met dank aan:
Gré Beekers, ZKA Leisure
Meer informatie: g.beekers@zka.nl of 06-5126 5401.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *