Mascottepak bestellen voor dummies

Je kunt als recreatiebedrijf bijna niet meer zonder tegenwoordig. Een mascotte. Het past bij de trend van beleving en een eigen identiteit creëren. Een mascotte is een enorme toegevoegde waarde voor je organisatie.

mascottepakken happy mascotsEen mascotte verkoopt je merk, promoot je organisatie en geeft er een gezicht aan! Wanneer je denkt dat je er bent als je een mascottepak laat maken, dan heb je het mis. Ik raad je dan aan om eerst dit artikel te lezen.

Ben je al zover dat je weet hoe je een mascotte wilt gaan inzetten? Dan leer ik je in dit artikel hoe het proces van een mascottepak laten maken in elkaar steekt.

Welke kwaliteit?
Het is goed om na te denken over de toepassing van een mascotte. Ga je hem dagelijks gebruiken, of maandelijks? Moet de kwaliteit echt fantastisch zijn ( vanaf € 3.000,-) of mag het ook een iets simpelere mascotte zijn (vanaf € 925,-). Er bestaan zelfs hele goedkope mascottes vanaf € 250,- maar ik raad dit af. Je kunt niet fatsoenlijk ademen in deze pakken en ze zijn niet op maat voor jou gemaakt. Ieder ander kan deze pakken ook kopen, dus je bent niet uniek.

Werkwijze
Als je een keuze hebt gemaakt voor de kwaliteit, ga je op zoek naar een producent die deze kwaliteit kan leveren. Bij Happy Mascots maken we mooie pakken op maat, met een degelijke kwaliteit. De werkwijze met duurdere mascottepakken is ongeveer hetzelfde, maar kan dus iets afwijken van de beschrijving in dit artikel.

Mascotte ontwerp: let op de ‘menselijkheid’
Bij een mascotteproducent kun je een mascotte design laten maken. Je kunt uiteraard ook je eigen design aanleveren. Let er dan wel op dat de menselijke formaten zijn aangehouden in het design. Daarnaast is het handig als de mond van de mascotte open staat, meestal is dit het kijkgat van de entertainer in het pak. In deze stap gaat een tekenaar aan de slag met een schets. Na akkoord wordt deze verder uitgewerkt in kleur. Met een voorzijde, zijkant en achterzijde. Vraag altijd vooraf of je de digitale ontwerpen van de mascotte ook zelf mag gebruiken voor je eigen marketing (denk aan gebruik op de website/in folders etc.).

Productie in fases
De meeste mascottepakken worden gemaakt in Azië. Mascottes van tv-kwaliteit komen vaak uit Engeland, Duitsland of Amerika. Je kunt dus eigenlijk nooit zelf bij het proces aanwezig zijn om te kijken hoe het pak wordt. Daarom houden de meeste mascotte producenten je op de hoogte via foto’s van het proces. Wij leveren bijvoorbeeld foto’s van de geselecteerde stoffen (je krijgt altijd een keuze voorgeschoteld), van de mal van het hoofd of het pak en van het mascottepak als het helemaal klaar is. Na iedere ‘correctieronde’ gaat de productie verder en krijg je uiteindelijk een mascottepak op maat voor jouw bedrijf.

Levering van je mascotte: 8 tot 10 weken
Wanneer je pak helemaal klaar en akkoord is, gaat deze op de post richting Nederland. Dat gaat in kleine oplages gewoon met het vliegtuig. In sommige gevallen voert de douane in Nederland extra controles uit, dat kan de levertijd wat verlengen. In de meeste gevallen wordt de mascotte na het akkoord op het design binnen 8 tot 10 weken bij jou geleverd.

De belangrijkste lessen in het bestelproces:

  • Zorg ervoor dat je op tijd bestelt, de levertijd is zo’n 8 tot 10 weken
  • Let erop dat je een goed design aanlevert, met openstaande mond en met menselijke formaten. Hoe mooier het design, hoe mooier het pak
  • Denk praktisch. Bedenk wat het pak moet kunnen. Met veel mascottepakken kun je bijvoorbeeld niet zitten. Als je een pak te breed maakt, pas je niet door de deur. Check met je designer of alles haalbaar en praktisch is.
  • Geef je wensen aan voordat de productie begint. Check bijvoorbeeld hoe lang je entertainer is die in het mascottepak moet. Wanneer een mascotte is afgewerkt, kun je geen wijzigingen meer aanbrengen.
  • Check altijd van tevoren welke kosten zijn inbegrepen en welke niet. Bijvoorbeeld het bedrukken van een logo op de kleding, of een opbergzak. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Dit artikel is geschreven door Wendy Oude Veldhuis, van Happy Mascots. Wil je een mascotte op maat voor een aaibare prijs? Check dan onze website eens voor de mogelijkheden en voorbeelden van andere pakken die we maakten!

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *