Logeren tussen de koeien blijkt een succesrecept

Dat de plattelandsrecreatie steeds innovatiever wordt, blijkt wel weer uit het nieuwe concept van de Grondulow door ‘Koe in de kost’. Op 20 april opende ‘Koe in de kost’ de eerste zes unieke accommodaties. De huurders verblijven hier in (onder) een weiland en midden tussen de koeien. De accommodaties zijn al voor een lange tijd volgeboekt en er worden binnenkort nog twaalf accommodaties bijgeplaatst.

De Grondulows staan midden in het weiland van de koeien. Zo kun je nog beter uitkijken op je ‘eigen’ koe die vaak in het weiland staat te grazen.
De Grondulows staan midden in het weiland van de koeien.

Procedures versus doorzettingesvermogen
Wethouder Wagenmans van de gemeente Raalte, oud-wethouder Jean Paul Gebben en gedeputeerde Theo Rietkerk roemden het doorzettingsvermogen van de familie Alferink, met dochter Loes voorop. Zes, zeven, misschien wel acht jaar zijn ze met het plan bezig geweest, vooral om alle overheidsseinen op groen te krijgen.

Gebben: “En het is knap als je dat in een gemeente als Raalte dan uiteindelijk voor elkaar krijgt.” Gebben was wethouder in Raalte toen de plannen ontstonden. Hij werd burgemeester in Renkum. Wagenmans nam zijn enthousiasme voor de plannen over en hield de ambtelijke molens op een juiste manier aan het draaien. Het ging niet snel, maar het ging. Gedeputeerde Rietkerk: “Toch maar eens uitzoeken waarom dat allemaal zo lang moest duren. Want juist in deze crisistijd moet je dit soort initiatieven toch omarmen?” Met ‘dit soort’ doelt hij op de overeenkomst van de plannen met het provinciaal beleid: toeristische en economische initiatieven die mensen naar het platteland halen, niet voor een dag, maar voor een langer verblijf. “Die mensen hebben allemaal de portemonnee bij zich”, weet ook Rietkerk. “En hoe meer we ze bieden, hoe langer ze blijven.”

Grondulows
De bijzondere vakantieverblijven zijn halfrond en hebben een groen grasdak. Ze zijn opgebouwd met duurzame en natuurlijke materialen. Heel bijzonder is het boomstammendak van onbehandeld hout. Dit geeft sfeer aan de woning. De woningen hebben een grote woon-/eetkamer met keukenblok, twee of drie slaapkamers, een toilet en één of twee badkamer(s). De woningen met twee slaapkamers en één badkamer zijn geschikt tot vijf personen, in de grotere woningen kunnen tot acht personen verblijven.

Uitbreiding
De familie Alferink staat met de opening van de grondulows nog maar aan het begin van haar concept. Uiteindelijk moeten er achttien stuks komen. Allemaal luxe bungalows die vanuit de grond lijken te komen. Als je er een wil huren, moet je al wel een beetje vooruit plannen. Want tot aan de zomervakantie is het zo goed als vol en ook voor de zomer zelf beginnen de boekingen binnen te komen.
Loes Alferink: “Wat betreft de toekomstplannen…. De Grondulows zijn op eigen kracht ontwikkeld en gebouwd. We hebben nog de mogelijkheid om het verder uit te breiden op ons eigen bedrijf en over de optie om het landelijk uit te zetten denken we nog na.”

klik voor een vergroting
klik voor een vergroting

Zij hielpen met het ontwikkelen en bouwen van de grondulows (TM):
Dijkhuis Aannemersbedrijf
ID-Plus Bouwadvies
de Lange Keukens
Str* Collectie
VAB Rijssen
Veldkamp Installatietechniek
Veldkamp Loon-& handelsbedrijf
Vredenburg Installatietechniek
Wonenduzz

Meer informatie: www.koeindekost.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *