Laptop en iPad massaal mee op vakantie

We zeulen ieder jaar van alles mee naar onze vakantiebestemming. Het mag aan niets ontbreken. Dit jaar neemt bijna 50% van de vakantiegangers een Laptop of een Tablet, zoals een iPad, mee. Internettoegang is dan ook van zeer groot belang bij het kiezen van de vakantieaccommodatie. Zoover hield een onderzoek onder bijna 2000 respondenten en vroeg wat er mee ging ter vermaak op vakantie.

25% neemt de “ouderwetse” laptop mee, bijna net zoveel vakantiegangers gaan voor de lichtere tablet computer. De populariteit van laptops en tablets zorgt er ook voor dat we steeds meer eisen stellen aan onze accommodatie. Zo is voor bijna 75% van de vakantiegangers internettoegang belangrijk bij het boeken van camping of in het hotel. Daarvan wenst meer dan 60% WiFi ontvangst op het gehele terrein. Bijna 30% is tevreden met een centraal punt bij bijvoorbeeld de receptie. Voor slecht 4% is mobiel internet afdoende.
Onlangs meldde seniorweb dat ook senioren steeds vaker internet gebruiken tijdens hun vakantie

Boek nog steeds populairste vermaak
Een goed boek neemt in 62% van de koffers ruimte in beslag. Als gevolg van de opkomst van de e-reader nemen we meer boeken mee dan ooit, gemiddeld 9 stuks. Papieren boekenlezers nemen gemiddeld 2 tot 3 boeken mee. Of: van de papieren variant gaan er zo’n 2 a 3 exemplaren mee in de koffer.
Ook tijdschriften zijn voor 50% van de respondenten belangrijk voor het vermaak op vakantie. Bijna 40% vermaakt zich met puzzelboekjes. Ouderwetse gezelschapsspelletjes gaan ook bij zo’n 40% mee. De modernere spelcomputer is nog een stuk minder populair. Deze mag mee bij bijna 6% van de vakantiegangers in 2012. Een muziekje voor tijdens de reis of op het strand doet het ook goed: Mp-3 spelers zoals de iPod gaan in zo’n 24% van de koffers mee.

Fiets
Nederlanders zouden natuurlijk geen Nederlanders zijn als we niet ook onze fietsen mee zouden slepen, 12% zegt deze mee te nemen. Opvallend vaak, in 80% van de gevallen, wordt de “gewone fiets” achterop de trekhaak gezet. Daarbij lijkt de E-bike (elektrische fiets) een flinke opmars te maken. Mountainbikes en Racefietsen zijn goed voor zo’n 19% van de trekhaakbagage.

Sudoku populairste puzzelboekje voor bij de tent
Met 40% is Sudoku is het populairst onder Nederlandse puzzelfanaten op vakantie gevolgd door kruiswoordpuzzels, Zweedse puzzels en de welbekende varia. Cryptogrammen zijn te zware kost voor op vakantie, slecht 4% van de puzzelfanaten neemt deze variant mee in zijn handbagage.

Bron: www.zoover.nl