Landal Greenparks en investeerder Driestar zorgen voor doorstart Hof van Saksen

De Utrechtse investeringsmaatschappij Driestar neemt vakantiepark Hof van Saksen over. Landal Greenparks gaat de exploitatie verzorgen. Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal, is bijzonder in zijn nopjes met deze overname: “Dit geeft energie! En we hebben vanochtend gemerkt dat ook het personeel bijzonder blij is met deze overname.”

 

Snelle heropening
Bas Hoogland hoopt op een snelle heropening van Hof van Saksen, maar beseft dat er nog wel heel wat moet gebeuren: “We streven er naar om half oktober weer open te gaan, maar dat kan ook uitlopen naar november. Het park ligt nu nog helemaal stil. Vanochtend hebben we kennis gemaakt met het personeel en de komende dagen gaan we met de 170 personeelsleden ook nog persoonlijk een gesprek aan. De boekingen moeten weer op gang komen, maar daarvoor hadden we al wat voorbereidingen getroffen. (zie eerder artikel op deze website)

Doelgroep: luxe vakantieganger
Hoogland: “Het is heel duidelijk onze bedoeling dat dit park in de eredivisie van de Nederlandse bungalowmarkt blijft opereren. Dat is het bijzondere aan dit park.” Vastgelegd is dat er naast de overname door Driestar ook een groot bedrag geïnvesteerd wordt in upgrade van luxe en service om het park nog exclusiever te maken. Het in 2007 geopende exclusieve vakantieresort Hof van Saksen beschikt over circa 600 luxe, rietgedekte boerderijen, meerdere restaurants, een zwembad met wildwaterbaan en whirlpools en uitgebreide spa- en wellnessfaciliteiten. Het resort biedt een bijzondere vakantiebeleving. Mede het door Piet Boon ontworpen hoofdgebouw geeft het resort een exclusieve signatuur en voorziet daarmee in een behoefte in het hogere segment.

Bron: persbericht

 

Reacties uit de branche:

Leon Jobse, directeur van ZKA leisure, vindt deze stap van Landal knap en dapper: “Het is een heel groot park; ook voor Landal-begrippen en toerisme in de Drentse regio heeft het niet gemakkelijk. Het is overigens wel een park dat bij Landal past.”
Jobse hoopt wel dat er verbeteringen gaan plaatsvinden op een aantal punten: “De parkstructuur is niet optimaal; zo zijn de loopafstanden erg groot, en mogen de bezoekers hun auto niet naast het huis parkeren. Dat is niet de service die je bij zo’n luxe park zou verwachten. De service is trouwens een van de belangrijkste aandachtspunten als je het park op zo’n hoog kwaliteitsniveau positioneert.”
Jobse voorziet op korte termijn een pittige tijd voor de hele organisatie: “Afgelopen periode heeft het park veel negatieve publiciteit over zich heen gekregen. Vaak krijgen nieuwe eigenaren het voordeel van de twijfel, maar dan moet je het wel meteen goed doen, en geen steken laten vallen. Dat wordt nog een hele opgave voor het management dat natuurlijk het liefst voor de herfstvakantie de deuren weer wil openen.”

Naar de mening van Dormio Recreatiewoningen (ontwikkeling en verkoop) is Landal GreenParks de aangewezen partij om Hof van Saksen te gaan exploiteren. “Geen enkele andere Nederlandse parkexploitant heeft een dusdanige hoogwaardige kwaliteit en uitstraling als Landal GreenParks”, aldus Dormio directeur Don van Schaik. “Wij hebben reeds vele resorts ontwikkeld waarvan Landal GreenParks de verhuur verzorgd en wij vinden in Landal Greenparks telkens een partner waarmee wij graag zaken doen en die onze visie op kwaliteit van recreatieparken deelt. Wij denken dat met de overname van Hof van Saksen door Driestar en de toevoeging van de professionaliteit van Landal GreenParks, Hof van Saksen weer de uitstraling zal krijgen die het resort verdiend. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat daarmee de gehele regio, maar ook de op het park aanwezige woningeigenaren en de medewerkers weer een gezonde toekomst tegemoet gaan”, aldus Van Schaik.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *