KvK app biedt inzicht in veranderingen bedrijfsomgeving

Welk gevolg heeft een nieuw bestemmingsplan of aanvraag van een bouwvergunning in de directe omgeving op je bedrijf? En welke bedrijven vestigen zich; of vertrekken juist uit de regio? Ook de geplande wegwerkzaamheden kunnen van invloed zijn op je bedrijfsvoering. De nieuwe app ‘Buurt update’ van de Kamer van Koophandel (KvK) laat ondernemers direct veranderingen in hun bedrijfsomgeving zien.

buurt updateDe app maakt o.a. gebruik van gegevens uit het handelsregister. De app-gebruiker kan een buurt selecteren en krijgt nieuwe bedrijven, mutaties bij bestaande bedrijven en faillietverklaringen te zien. Ook verwijst de app naar informatie van de gemeente over bouwvergunningen, bestemmingsplannen en wegomleggingen.

De app is gratis beschikbaar in de appstores van Google, Apple en Windows. De nieuwe app is een uitbreiding van de bestaande KvK App Handelsregister, die vorig jaar is gelanceerd en het zoeken in het Handelsregister gemakkelijk maakt. De gebruiker van de ‘Buurt update’ kan zijn buurt zelf selecteren en kiezen voor een straal van één tot drie kilometer. Ook kan de gebruiker zelf instellen hoe vaak hij een melding van de mutaties wil ontvangen. Als hij meer wil weten over de veranderingen in het Handelsregister kan hij de informatie direct kopen via de app voor € 1,99. Degenen die de KvK App Handelsregister al gebruiken, hebben de update al ontvangen.

De KvK werkt aan een grotere toegankelijkheid van het Handelsregister. Het register biedt zekerheid bij het zakendoen. De gegevens van het Handelsregister zijn nu al beschikbaar op straatniveau. De nieuwe app maakt het raadplegen van de gegevens makkelijker en sneller.

Er is ook een webversie van ‘Buurt update’ beschikbaar via www.kvk.nl/buurtupdate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *