KNZB presenteert nieuwe editie Handboek Zwembaden

De zwembond KNZB heeft een nieuwe editie van het handboek Zwembaden gepresenteerd. De nieuwe uitgave gaat vooral uit van de functionaliteit van het zwembad, het gebruik en de betaalbaarheid. Het handboek is bestemd voor architecten, aannemers, zwembadbouwers, zwemverenigingen en gemeenten. Het handboek is op de website van de KNZB te downloaden.

handboek zwembadenHet nieuwe handboek Zwembaden beschrijft hoe een zwembad het beste gebouwd kan worden vanuit het oogpunt en belang van de verschillende doelgroepen en zwemdisciplines (zwemmen, schoonspringen, waterpolo, synchroon zwemmen, gehandicapten zwemmen en leszwemmen). Het vorige handboek benaderde de zwembadbouw vooral vanuit de techniek, zoals afmetingen, waterbehandeling en verlichting. Deze informatie is uiteraard ook opgenomen in de nieuwe editie.

Naast het handboek Zwembaden brengt de KNZB binnenkort ook een nieuwe editie van het Masterplan Accommodatiezaken uit. Dit masterplan geeft inzicht in de mogelijkheden tot exploitatie van een bad, de rol van verenigingen en de samenwerking met exploitanten, andere verenigingen en lokale partijen. “Het is belangrijk voor de zwemsport om met alle partijen lokaal een passend aanbod te creëren, dat ook voorziet in de behoefte van de gemeente en haar bewoners. Daarmee stimuleren we het deelnemen aan de zwemsport”, aldus Mathieu Daalder, manager Ledenservice van de KNZB.

Jan Kossen, directeur KNZB: “Dit jaar bestaat de KNZB 125 jaar. In die jaren hebben we veel kennis en deskundigheid over de zwemsport en zwembaden opgebouwd. We delen we onze expertise over zowel de bouw als exploitatie van zwembaden graag met alle betrokken partijen”. Het handboek Zwembaden en het Masterplan Accommodatiezaken vallen onder één van de speerpunten uit het Beleidsplan van de KNZB, Waterkracht 2013-2016.

Bron en meer informatie (+ download digitale versie): www.knzb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *