Internationale waardering voor Plopsa, Europapark en Efteling

Het internationale pretparkmagazine Amusement Today heeft prijzen uitgereikt in verschillende categorieën. Alhoewel alle hoofdprijzen in de VS werden uitgedeeld, werden diverse Europese parken in de ranglijsten opgenomen. EuropaPark in Duitsland werd nipt tweede in de verkiezing ‘Beste park’; de Efteling is het beste niet-VS park op het gebied van ‘kinderterrein’ (4e in totaal) en ‘landscaping’ (3e in totaal). In het Duitse Plopsa Holiday Park kwam achtbaan Expedition Geforce uit de derde plek van beste achtbanen; en de beste van Europa.

Europapark net niet
De wereldwijd gerenommeerde Golden Ticket Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Amerikaanse vaktijdschrift ‘Amusement Today”. Het is dan ook wel te verklaren dat vooral Amerikaanse parken het hoogst worden gewaardeerd. Een van de partijen die de hegemonie bijna wist te doorbreken is Europa Park. Zij haalden 22% van de stemmen in de categorie ‘Beste Park’; net één procent minder dan winnaar Cedar Point uit Ohio. Maar wel voor toonaangevende Disneyparken, die genoegen moesten nemen met plekken 5, 6 en 9.

Expedition GeForce
Expedition GeForce

Plopsa is trots
Algemeen Directeur Steve Van den Kerkhof van de Plopsa groep reageert trots: “Het doet ons veel plezier om ook dit jaar deze prijs in ontvangst te mogen nemen voor de beste coaster van Europa. Met de nieuwe Launch Coaster die volgend jaar geopend wordt in Holiday Park hopen we ook coasterfans te bekoren en wie weet een prijs te winnen.”

‘Expedition GeForce’ start met een vrije val, biedt verrassende veranderingen van richting, verschalkt het evenwichtsgevoel, zorgt voor een spel tussen versnellen en afremmen, tussen zwaartekracht en zweven en voor momenten van gewichtloosheid.  Tijdens de spectaculaire afdalingen haalt de coaster een snelheid van 120 km/u. De lengte van de coasterbaan is 1,4 km.

Twee prijzen voor de Efteling
Ook de Efteling blijft internationaal hoog gewaardeerd. Op het gebied van Landscaping kwam het park uit Kaatshuvel uit op een derde plaats met 11% van de stemmen. Mooist aangelegde park is volgens de lezers van Amusement Today: Bush Gardens Williamsburg (33% van de stemmen). Daarnaast komt de Efteling ook nog voor in de lijst ‘Best Kids Area’, op de vierde plek.
Een eerste reactie van de Efteling: “Natuurlijk zijn we blij met de erkenning van Amusement Today op het gebied van Landscaping en Best Kids’ Area. De Efteling is meer dan 60 jaar geleden geopend als Sprookjesbos met 10 sprookjes, gelegen in een prachtige, natuurrijke omgeving. Ondanks de groei door de jaren heen staan de kernwaarden van toen, sprookjes en natuur, nog steeds centraal. Daarmee richten we ons voor een belangrijk deel op gezinnen (met kinderen). De categorieën waarin we onderscheiden zijn door liefhebbers van attractieparken passen dus uitstekend bij het karakter van ons park!”

Bekijk de volledige ranglijst op: www.goldenticketawards.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *