Internationale conferentie over religieus erfgoed komt naar Utrecht

Van 5 – 7 oktober organiseert de Wereld Toerisme Organisatie UNWTO in Utrecht een internationale conferentie over religieus erfgoed. De unieke Nederlandse situatie en het feit dat hier de problematiek rondom leegkomend religieus erfgoed ‘nationwide’ wordt opgepakt, inspireerde de United Nations World Tourism Organization om dit congres samen met en in Nederland te organiseren.

de Domtoren domineert de skyline van Utrecht
de Domtoren domineert de skyline van Utrecht

Programma
Hoe versterk je de sociale en economische effecten van religieus erfgoedtoerisme, onder meer in het licht van ‘city marketing’? Hoe ontwikkel en profileer je religieus erfgoed als toeristische bestemming? Dergelijke vragen komen aan de orde in een reeks van internationale ‘best practises’ en interactieve sessies met experts.

Het programma gaat van start met ‘keynote speeches’ van Monseigneur Timothy Verdon, directeur van het Bisschoppelijk Instituut voor Kerkelijke Kunst en Architectuur van het kathedrale museum van de Dom van Florence, en van Mr Loyd Grossman, bij velen jarenlang bekend als voormalig presentator van BBC’s Masterchef maar nu in zijn rol als voorzitter van de Churches Converations Trust en de Heritage Alliance. Het middagprogramma biedt de keuze uit twee parallelsessies, met de accenten op profilering en marketing en op management en conservering. De eerste dag wordt besloten met een diner in het prachtige Paushuize. Op de tweede dag ligt het accent op innovatie en creativiteit in een reeks voorbeelden en workshops.

Voor wie
Het programma is onder meer interessant voor vertegenwoordigers vanuit het religieus erfgoed (traditionele en nieuwe eigenaren), de werelden van cultuur, erfgoed en toerisme en voor overheden.

Organisatie
Het congres wordt in het kader van de Agenda Toekomst Religieus Erfgoed georganiseerd door de United Nations World Tourism Organization, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Museum Catharijneconvent, het Vlaamse Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur (CRCK) en Future for Religious Heritage (FRH).

Meer informatie:
www.cultureelerfgoed.nl
De conferentiewebsite van het UNWTO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *