Innovatie helpt ondernemers vrijetijdssector in Overijssel

Innovatief ondernemerschap in de vrijetijdssector biedt mogelijkheden. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van Saxion en de provincie Overijssel. Gedeputeerde Theo Rietkerk bezocht op 24 juni het Saxion kenniscentrum Hospitality en liet zich informeren over de lopende onderzoeken.

Saxion directeur Mirjam Koster wijst samen met de gedeputeerde de locaties in Overijssel aan waar nu al initiatieven worden ontwikkeld
Saxion directeur Mirjam Koster wijst samen met de gedeputeerde de locaties in Overijssel aan waar nu al initiatieven worden ontwikkeld

De samenwerking tussen Saxion en de provincie staat in het teken van het programma Kracht van Overijssel. Theo Rietkerk is enthousiast: “Meer gasten, die langer verblijven en meer besteden. Dat is van groot belang voor de ontwikkeling van de regionale Overijsselse economie. Saxion en de Hospitality Business School geven een impuls aan de ontwikkeling van nieuwe product-markt-partner-combinaties. De wisselwerking tussen ‘school’ en ‘bedrijf’ is essentieel. Ik ben onder de indruk van de gevarieerdheid, creativiteit en professionaliteit van Saxion, de docenten en studenten.”

Met welke kennis kunnen ondernemers in de vrijetijdseconomie geholpen worden bij de ontwikkeling van een product of dienst? Hoe creëer je vruchtbare regionale samenwerkingsverbanden tussen ondernemers? Op welke manier kan de Overijsselse vrijetijdseconomie haar aanbod beter afstemmen op de wensen van bezoekers en bewoners? Op welke wijze profiteert de student van praktijkgerichte vraagstukken in zijn ontwikkeling naar young professional? Deze vragen staan centraal in het programma Kracht van Overijssel.

Advies op maat voor ondernemers
Het programma is uitgewerkt in drie thema’s: Waterplezier, Cultuurparels en Puur Genieten. Deze thema’s vormen het decor voor een hoogwaardige, eigentijdse vrijetijdsbeleving in Overijssel en kenmerkt zich door innovatie en samenwerking tussen ondernemers en organisaties in de vrijetijdseconomie. Door onderzoek en kennis uit wetenschap, markt en onderwijs te benutten, worden de ondernemers met een advies op maat geholpen. De opgedane kennis wordt gedeeld en verspreid tijdens jaarlijkse bijeenkomsten. Doel is meer bezoekers, die langer blijven en meer uitgeven in een onweerstaanbaar Overijssel.

Praktijkgericht onderzoek
Aanleiding voor de samenwerking tussen Saxion en de provincie Overijssel is het hoofdlijnenakkoord Kracht van Overijssel 2012-2015. Belangrijke speerpunten zijn ondersteuning en innovatie van de vrijetijdseconomie en het stimuleren van innovatief ondernemerschap. Als kennisinstelling leveren Saxion en het Kenniscentrum Hospitality een bijdrage aan deze speerpunten door praktijkgericht onderzoek te doen naar strategische vraagstukken die spelen bij ondernemers.

Bron: Saxion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *