Indoor Skydive Roosendaal wil tweede vestiging

De directie van Indoor Skydive Roosendaal (ISR) maakt bekend aan de vooravond van een spannende ontwikkeling te staan. Nog dit jaar besluit het bedrijf op basis van een uitgebreid locatie- en marktonderzoek of er een tweede vestiging in Nederland komt. De positieve financiële resultaten van de afgelopen jaren, in combinatie met de opgebouwde kennis en ervaring, hebben ertoe geleid dat ISR een nieuwe vestiging serieus overweegt.

indoor skydiveOok een snel veranderende internationale markt zijn aanleiding voor deze stap. Toen het bedrijf in 2006 begon in de wereld van het professionele skydiven, was het slechts een van de weinige pioniers op dit gebied. Sinds die tijd zijn er alleen al in Europa tientallen concurrerende bedrijven van start gegaan.

“De effecten hiervan op de bedrijfstak leveren voor- en nadelen op”, legt Nicky Broos, directeur-eigenaar van Indoor Skydive Roosendaal, uit. “Enerzijds is de ontwikkeling van de technische kennis en kunde in een stroomversnelling gekomen, waardoor de bouw van een windtunnel tegen een veel lagere investering kan dan acht jaar geleden. Anderzijds is de markt van het professionele skydiven hierdoor onbetrouwbaar geworden. Dankzij de prijsstunters onder de vliegmaatschappijen zijn de kosten voor vliegtickets bijna te verwaarlozen. Skydive-teams kiezen met gemak een andere standplaats in Europa wanneer dit voor hen financieel aantrekkelijker is.”

Investeringen
ISR richt zich om die reden met name op de vrijetijdsmarkt door het skydiven te promoten voor familie- en personeelsuitjes. Er wordt dan ook voortdurend gewerkt en geïnvesteerd om die onderdelen van het bedrijf die gericht zijn op vermaak van de dagrecreant naar een hoog niveau te trekken. Ook heeft de windtunnel een grote verbouwing ondergaan waardoor hij efficiënter te gebruiken is door zowel de professional als door de recreant.

Terugblikkend kan Broos zeker niet spreken van een makkelijke start. “Wij weten als geen ander dat het begin moeilijk is. Het heeft ruim drie jaar geduurd voordat wij uit de rode cijfers kwamen. Vreselijk was dat. We hebben het gered doordat we de omslag naar de vrijetijdsmarkt hebben gemaakt en daarop ons concept, ons bedrijf en ons personeel hebben toegesneden. In combinatie met de ligging van ISR op leisure park De Stok, heeft dat uiteindelijk geresulteerd in een bedrijf dat de wind letterlijk en figuurlijk mee heeft. We zullen moeten onderzoeken waar in Nederland we de beste kansen hebben om dat succes te evenaren.”

Uiteraard weet Broos, tevens directeur-eigenaar van zusterbedrijven Skidôme Rucphen en Skidôme Terneuzen, als geen ander wat innoverend ondernemerschap inhoudt. De Skidôme Rucphen was in 1995 het eerste sneeuwattractiepark in Nederland. In 2011 werd daar de eerste Indoor Ice Kartbaan

van Nederland aan toegevoegd. In september 2012 nam de Kruislander de noodlijdende Terneuzense skihal over met de overtuiging er een succes van te kunnen maken.

Gastheer
Om het recreatief gebruik te stimuleren is de Indoor Skydive vrij toegankelijk geworden en kunnen bezoekers de verrichtingen in de tunnel goed volgen. Dit alles in een sfeervolle omgeving met veel aandacht voor de beleving van het intense skydive-gevoel en voor een uitstekend geoutilleerde horeca. Bedrijfsbreed wordt het personeel niet alleen geselecteerd op kwaliteiten die gerelateerd zijn aan de sport, maar moet iedere werknemer met oprecht plezier een entertainend gastheer- of vrouw zijn.

Ondanks alle noodzakelijke aandacht voor de recreatieve tak, bewaakt het bedrijf de kwaliteit van het product skydiven scherp. Een gegeven dat bevestigd wordt door de functie die ISR heeft als opleidingscentrum voor de sportopleiding CIOS.

Om de kwaliteit en veiligheid van de windtunnel te kunnen borgen laat ISR hem jaarlijks testen door Vinçotte, een bedrijf dat door het Ministerie van Volksgezondheid Sport en Welzijn is aangewezen als organisatie voor de controle op speeltoestellen en attracties. Onder de klanten van Vinçotte, bevindt zich onder meer De Efteling. “Het laten keuren van de tunnel is overigens geen wettelijke verplichting, maar wel een plicht die wij onszelf opleggen”, verduidelijkt Broos. Daarmee is de ISR de enige gecertificeerde windtunnel.

Totaalpakket
Een belangrijk deel van het succes is te danken aan de ligging van de Indoor Skydive Roosendaal in het leisure park De Stok. Hierdoor is het voor de dagrecreant mogelijk om een bezoek aan de skydive te combineren met een andere sportieve activiteit, met een middagje shoppen in het outletcentre Rosada of een bezoek aan de binnenstad van Roosendaal. Ook kan men na de intense skydive-ervaring kiezen voor een ultiem ontspannende afsluiting in het nabijgelegen wellnesscentre.

“Als we één ding geleerd hebben in de afgelopen acht jaar, dan is het wel dat het succes van onze formule een optelsom van vele factoren is”, legt de directeur uit. “Met alleen een windtunnel red je het gewoon niet meer. Het grootste deel van onze recreatieve bezoekers komt hier eenmalig. Zeg maar van het type : ‘been there, done that’. Het is van het grootste belang dat zij hier de deur uitgaan en vervolgens anderen weten te enthousiasmeren hier naartoe te komen. Zij zijn onze ambassadeurs. Om dat te bewerkstelligen moet je een totaalpakket bieden dat zelfs verder gaat dan je eigen bedrijf.”

Op basis van de opgedane ervaring is de symbiose tussen een kwalitatief hoogstaande skydive-faciliteit, een aantrekkelijke vrijetijdsbesteding en een locatie in een recreatieve omgeving maatgevend voor een mogelijk nieuwe vestiging van het bedrijf.

Meer informatie: www.indoorskydive.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *