The Nature Game; active gaming in de natuur

Nationaal Park de Hoge Veluwe heeft een primeur: The Nature Game. Een spel met een I-pad waarbij kinderen op een uitdagende en educatieve manier door de natuur geleid worden.

nature game1Marieke van Doorn van DoornRoos Imagineers en bedenker van De Pandadroom in de Efteling, liep al jaren rond met het idee om kinderen en jongeren meer buiten te krijgen en ze bewust te maken voor natuurbehoud met behulp van hun eigen communicatiemiddelen. Dit omdat kinderen steeds meer binnen spelen, dankzij een overvloed aan computers, tablets, smartphones en games. Nationaal Park de Hoge Veluwe wilde graag aan dit unieke project meewerken, aangezien het park de hele dag bezig is met natuur en biodiversiteit en kinderen een belangrijke doelgroep vormen. Mede dankzij subsidie van de provincie Gelderland en het ministerie van Economische Zaken is het project 1 jaar geleden van start gegaan.

Hoe werkt het?
Het verhaal gaat over het echtpaar Kröller-Müller, de stichters van het park, en de flora en fauna van het park. Bedoeling is dat ze middels vragen, filmpjes en opdrachten het mysterie ontrafelen van het nooit gebouwde museum bij de Franse Berg. Op de tablet zit o.a. een zgn. spectator, een geheime kijker en een kompas om de juiste weg te wijzen.
The Nature Game is geschikt voor kinderen van 8 tot 15 jaar. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen het spel onder begeleiding van een ouder of oudere broer of zus spelen.

Vanaf vrijdag 13 mei is The Nature Game dagelijks te spelen in het Park. Bezoekers kunnen de game online reserveren via www.hogeveluwe.nl/naturegame of ter plekke huren bij het Bezoekerscentrum voor Euro 15,00 per tablet. De ontdekkingstocht duurt zo’n 1,5 uur, waarin spelers een mooie route van 2 kilometer afleggen, door het bos en over het stuifzand.

2 reacties

  1. Leuk en goed initiatief! Ik denk zeker dat het helpt om (oudere) kinderen de natuur in te krijgen. Maar het is zeker geen primeur. Al enkele jaren bestaat de App Los in t Bos, een natuurgame dat je overal kan spelen en ook op diverse andere plaatsen zijn games in de natuur gemaakt (bijvoorbeeld Sabotage op Leyduin).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *