Het Brielse Meer daagt recreatie-ondernemers uit

Het Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg organiseert een marktconsultatie over de vernieuwing van het recreatieve aanbod aan het Brielse Meer. Ze daagt marktpartijen uit om te komen met ideeën voor moderne toeristisch-recreatieve voorzieningen en activiteiten. Op 22 september vindt een informatiebijeenkomst plaats over de marktconsultatie. Ondernemers zijn van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom bij Paviljoen De Kogeloven in Brielle.

poster brielse meer

Het Brielse Meer is een rustig recreatiegebied met schoon, helder water. Je vindt er fiets- en wandelpaden, jachthavens, campings en horeca. Het charmante vestingstadje Brielle ademt er historie. Het gebied is zestig jaar geleden aangelegd. Om eigentijds te blijven en te zorgen voor nieuw elan, zet het recreatieschap in op een verrijking van het recreatieaanbod. Er is ruimte voor nieuwe toeristisch-recreatieve concepten. Hiervoor zijn zeven ontwikkellocaties beschikbaar. Van klein tot groot, aan de oever of op een eiland. Albert Martinus van het Toeristisch Ondernemersplatform TOP Voorne-Putten: “Met het Brielse Meer heb je goud in handen. Het is goed bereikbaar, de natuur is er mooi, het meer kent idyllische plekjes en verborgen pareltjes. Het is zaak om verbindingen te leggen, dan wordt één en één drie.”

Interesse peilen
Voor de vernieuwing van het recreatieaanbod is gekozen voor een open dialoog met de markt. Daarmee wil het recreatieschap peilen welke interesse er bij ondernemers is om moderne toeristisch-recreatieve concepten te realiseren. Wethouder Van Rij van de gemeente Westvoorne: “Uiteraard wordt de wet- en regelgeving gerespecteerd, daar houden we ons aan. Maar we willen niet dat ondernemers van loket naar loket moeten als ze iets willen ondernemen aan het Brielse Meer. Natuurlijk zijn er veel belangen. Het is de kunst van de faciliterende overheid om te zorgen dat die belangen elkaar niet tegenwerken, maar in elkaars verlengde komen te liggen. Zodanig dat degene met een goed plan zich er lekker bij voelt.”

Meerdere ontwikkellocaties uitgeven
In vervolg op de marktconsultatie worden meerdere ontwikkellocaties aan het Brielse Meer uitgegeven. Wethouder Verbeek van de gemeente Brielle: “Na de marktconsultatie gaan we met de geïnteresseerde ondernemers om de tafel om te kijken hoe de invulling kan worden. We zijn er hartstikke optimistisch over!”

Kansen
Het recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg is op zoek naar ervaren professionals die kansen zien om nieuw elan te geven aan het Brielse Meer. Meer weten? Download de informatie over de marktconsultatie van www.heerlijkbuiten.nl/brielsemeer en reserveer de datum van de informatiebijeenkomst alvast in uw agenda: 22 september van 14.00 – 16.00 uur.

Samenwerking
Het Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg werkt bij de marktconsultatie samen met de gemeenten Brielle en Westvoorne, Recron, TOP Voorne-Putten en de Provincie Zuid-Holland. Zij zetten zich samen in om nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken.

Meer informatie en aanmelden: www.heerlijkbuiten.nl/brielsemeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *