Heropening Mauritshuis welkome aanwinst voor Holland-promotie

Vrijdag wordt het Mauritshuis in Den Haag weer heropend na een ingrijpende verbouwing. Daarmee wordt de positie van Nederland als museumland wederom versterkt. Na de heropening van het Rijksmuseum en het Van Gogh museum is dit alweer het derde grote museum dat in korte tijd internationale media-aandacht trekt. De communicatie-afdeling van het Mauritshuis heeft afgelopen jaar al prima publicitair gescoord met de rondreis van enkele topstukken.

'Meisje met de parel' van Vermeer (collectie Mauritshuis)
‘Meisje met de parel’ van Vermeer (collectie Mauritshuis)

Mooie aanloop naar de heropening
De reizende tentoonstelling van het Mauritshuis heeft ruim 2,2 miljoen bezoekers getrokken. Tijdens de verbouwing van het museum is een hoogwaardige selectie van topstukken, waaronder publiekslieveling Meisje met de parel, op reis geweest naar Japan, Amerika en Italië. Op alle zes de tentoonstellinglocaties overtroffen de bezoekcijfers alle verwachtingen.
Het Mauritshuis trok in het laatste jaar voor de verbouwing 260.000 bezoekers. In het eerste jaar na de heropening wordt gerekend op 300.000 bezoekers. Zo’n 50% van het bezoek is afkomstig uit het buitenland.

Internationale media-aandacht
Het Nederlands Bureau voor Toerisme ziet ook volop kansen in de heropening van het museum. De woordvoerder van NBTC licht toe: “De heropening van het Mauritshuis is – uiteraard- belangrijk voor Den Haag en dus ook voor de Holland-promotie. Het is reden voor Den Haag Marketing en NBTC om het compleet vernieuwde museum én Den Haag (en omstreken) internationaal in de schijnwerpers te zetten. Ruim 140 internationale journalisten van onder meer The Independent, Le Figaro, El Mundo en CNN waren de afgelopen paar dagen in Den Haag, en dat zegt eigenlijk al genoeg! We verwachten wereldwijde aandacht voor Nederland en de stad Den Haag met een mediawaarde van enkele miljoenen euro’s. De eerste uitgebreide artikelen zijn al gepubliceerd.”

De verbouwing afgerond
Het museum aan de Hofvijver is de afgelopen twee jaar volledig gerenoveerd en uitgebreid. Door de verbouwing is de hoofdingang van het museum weer naar het voorplein verplaatst. Een ondergrondse foyer verbindt het oude gebouw met een nieuw pand aan de overzijde van de straat. In dit nieuwe gedeelte bevinden zich de tentoonstellingsruimte, het museumcafé, de museumwinkel, een educatieve werkplaats en een bibliotheek.

Meer informatie: www.mauritshuis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *