Grote gezinnen vinden het lastig om geschikte accommodatie te vinden

Vanaf vandaag is de website vakantiesvoorgrotegezinnen.nl live gegaan. Een initiatief van Hilleen en Leo uit Dronten die merken dat de behoefte van grote gezinnen en het aanbod van reisorganisaties soms ver uit elkaar liggen. Het platform biedt een overzicht van accommodaties waarbij het aantal bedden vermeld staat en niet het aantal slaapplekken én een richtprijs in het hoogseizoen in plaats van het laagseizoen. Ze hopen met dit initiatief andere gezinnen veel uitzoektijd te besparen.

familie“Elk jaar kost het uitzoeken van een geschikt vakantieverblijf me enorm veel tijd. Reisorganisaties zeggen dat iets geschikt is voor zoveel personen, maar rekenen een slaapbank ook mee”, vertelt initiatiefnemer Hilleen Reinink, die het platform samen met haar man Leo heeft opgericht. “Maar als je kinderen hebt en meeneemt op vakantie, dan wil je toch ook ’s avonds gewoon in de woonkamer kunnen zitten zonder dat de bank bezet is als bed?”. Ze beseft dat zij met hun 3 kinderen nog niet officieel tot de noemer groot gezin hoort, maar merkt wel dat alles gebaseerd is op het standaard gezin met 2 kinderen. “Vanaf 3 kinderen val je al niet meer binnen de norm en zijn er op vakantiegebied net zoveel uitdagingen als wanneer je 4 of meer kinderen hebt.” Vandaar dat ze het tijd vonden een website te maken waarbij gezocht kan worden het aantal bedden in plaats van het aantal slaapplekken.

Op dit moment staan ruim 100 geschikte accommodaties op de site. Wekelijks komen er nieuwe vakantieverblijven bij zodat de keuze steeds ruimer wordt. Met steeds meer organisaties wordt een samenwerking gezocht, want vakantiesvoorgrotegezinnen.nl is bewust geen boekingssite. De gebruiker wordt doorgestuurd naar de website van de verhuurder waar beschikbaarheid en prijs gecontroleerd kan worden. Op de website staan al wel voorbeeldprijzen vermeld. “Hiervoor hebben we een voorbeeldprijs genomen die geldt tijdens een schoolvakantie,” geeft Leo aan. “Grote gezinnen hebben vrijwel altijd minimaal 1 kind in de basisschoolleeftijd en zijn dus gebonden aan de schoolvakanties. De prijzen die dan gelden, wijken enorm af van het laagseizoen. Door de hogere prijs alvast te tonen, vind je eerder je vakantieverblijf .” “Dat is tenminste de theorie”, vult Hilleen aan. “We moeten gaan ervaren of de gebruiker dit in de praktijk ook gaat ervaren en hopen dan ook dat ze laten weten wat ze ervan vinden”.

Het aanbod is divers: van ingerichte tent tot luxe vakantievilla, van Flevoland tot Spanje. De site biedt tevens de mogelijkheid om favorieten te bewaren en om accommodaties te vergelijken.

Meer informatie: www.vakantiesvoorgrotegezinnen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *