Grootste opblaasbare waterglijbaan alsnog in actie

Zaterdag 17 september wordt de grootste opblaasbare waterglijbaan van Europa voor de eerste keer in Nederland geopend. Een eerdere openstelling van de ‘Monsterslide’ in augustus werd op het laatste moment afgelast om veiligheidsredenen. De attractie die nu in Nieuwegein staat is 18 meter hoog, 100 meter lang en verwerkt 36.000 liter water per uur.

Voorafgaand aan de opening op 20 en 21 augustus bleek bij tests dat de baan licht overhelde als er veel publiek tegelijk op de attractie aanwezig was. De eigenaren van de slide besloten daarom zelf om de openstelling uit te stellen en de Chinese fabrikant naar Nederland te halen om alle risico’s uit te sluiten. Ook bleek in augustus dat de gemeente Nieuwegein een evenementenvergunning nodig achtte voor het organiseren van event ‘Summerslide’. Dat was destijds ook onverwacht omdat het terrein/waterplas van Down Under op drukke dagen ook al ruim 3500 bezoekers trekt (voor andere activiteiten op het terrein is geen vergunning nodig).

Inmiddels zijn de vergunningen geregeld en kan de waterglijbaan op 17 september worden geopend; een primeur voor Nederland. Initiatiefnemer Marco Wienecke laat weten dat de baan ook helemaal aan de veiligheidswetgeving in Nederland voldoet: “Wij hebben een eigen kantoor in Hongkong, Shenzhen en Guangzhou voor het begeleiden van productie processen van onze klanten. Deze baan is geheel door mij ontworpen , gepatenteerd en geproduceerd in China en is de hoogste opblaasbare water glijbaan ter wereld. Deze baan is momenteel ons vlaggeschip wat ons op de kaart zet in Europa en de rest van de wereld. Wij zien de toekomst van SummerSlide dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

In Nieuwegein kopen bezoekers een ticket van € 15,-, waarmee men twee uur gebruik mag maken van de waterglijbaan.

Na de openstelling in Nieuwegein verhuist de opstelling naar een warmer land om in het voorjaar van 2017 weer naar Nederland terug te keren. Er zijn al enkele gesprekken met Nederlandse dagrecreatieve bedrijven die de attractie in 2017 wellicht enkele dagen als extra trekpleister op hun terrein willen plaatsen.

Meer informatie: www.summerslide.nl

Eén reactie

  1. Gisteren ben ik met de kinderen er naar toe geweest, het is een geweldige attractie. Wel wat kinderziekte’s, tussendoor moest veel gemaakt worden. Maar een strakke organisatie. Ik sprak nog even de ontwerper en hij is van plan om veel meer varianten op dit ontwerp te gaan maken. Maar het is een enorm gevaarte, en bizar om te beseffen dat je op 18 meter hoogte staat op een paar opgeblazen pilaren. Een mooie attractie die veel publiek trok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *