Groot klimcentrum geopend in Gent

Op 5 september 2014 is het nieuwe klimcentrum Biover Sport Blaarmeersen Gent geopend. Met meer dan 3.500 vierkante meter klimoppervlakte, verspreid over verschillende klimzalen, is klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent .

Biover klimhal GentPubliek private samenwerking
Het klimcentrum is tot stand gekomen door een publiek private samenwerking, waarbij de Stad Gent de grond via een erfpachtovereenkomst gratis ter beschikking stelt. De Genste Klimclub Bleau is de investeringspartner die ook het klimcomplex uitbaat. Ook de provincie Oost-Vlaanderen, de Vlaamse gemeenschap en de Klim- en Bergsportfederatie hebben de realisatie mede mogelijk gemaakt. Via de stad Gent werd de klimhal ingediend bij de Vlaamse overheid als project voor infrastructuur met bovenlokale uitstraling. Het project scoorde hoog waardoor de Vlaamse overheid 30% van de investeringskost subsidieert.

De totale kostprijs voor het klimcomplex bedraagt zo’n 5.000.000 euro. Het architectenbureau De Bouwerij heeft het gebouw ontworpen. Met dit nieuwe klimcomplex wil Bleau van de klimsport een brede sport voor iedereen maken, en tegelijk wil het de internationale referentie voor de klimsport worden.

Totaalconcept
De klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent is een totaalconcept en is meer dan een klimzaal. Het is een belevingscentrum waar iedereen terecht kan om zich onder te dompelen in de wondere wereld van het avontuur. Het gebouw is een omgekeerde berg waar je niet alleen binnenin kan klimmen maar waar je ook langs buiten op het gebouw kan klimmen. Hierdoor straalt het gebouw zijn avontuurlijk karakter uit naar de omgeving. Het gebouw wordt geïntegreerd in de groene omgeving van de Blaarmeersen en is ook een verdere uitbreiding van de cluster van topsportinfrastructuur rond de Gentse Watersportbaan. Met een grote boulderzaal, 2 lengteklimzalen, outdoorkliminfrastructuur, een via ferrata,…bieden we een brede waaier van avontuurlijke activiteiten aan, gericht naar een breed publiek. Met een recreatief aanbod op maat wil Bleau iedereen bereiken om zo de klimsport te laten uitgroeien tot een grote breedtesport. Zo is er een speciaal avontuurlijk aanbod voor scholen, maar ook bedrijven kunnen in het nieuwe klimcentrum terecht waarbij er naast de teambuildingactiviteiten ook een presentatie- en vergaderruimte beschikbaar is. Voor personen met een beperking zijn er speciale klimwanden ingericht. In de bar is er plaats voor ontspanning en kan er zelfs in het restaurant een gezonde, evenwichtige maaltijd genuttigd worden, of kan de klimshop bezocht worden die samen met partners Millet en Edelrid werd uitgerust met het nodige klimmateriaal.

In resataurant Bleau-Resto wordt de sportieve, avontuurlijke lijn van de klimzaal doorgetrokken… De keuken staat voor feelgood-food: voedzame en evenwichtige gerechten, met originele combinaties uit de internationale keuken voor democratische prijzen.

Meer informatie: www.bleau.be

2 reacties

  1. Superlatieven worden al snel klakkeloos geloofd. Het project in Gent is zeker groot, maar zeker niet het grootste. Zowel niet in Europa als niet ter wereld. Want dat is het klimcomplex Thalkirchen in München. Met 6.540 m² klimoppervlak en 1.190 m² boulderoppervlak bijna 3 x zo groot als Gent. En is zonder enige twijfel al vele jaren lang het grootste klimcomplex van Europa (en van de wereld).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *