Glamping steeds populairder

Glampers die voor 2014 een luxe accommodatie willen huren op een camping in een populair vakantieland, moeten er snel bij zijn anders vissen zij achter het net. Dat blijkt uit de boekingscijfers van www.anwbcamping.nl in 2013. Bijzondere glampingadressen op de gekste plekken zijn te vinden in het nieuwe Glamping Magazine: vol originele verblijven en voordeel voor vroege beslissers.

Cover Glamping MagazineHoe duurder het vakantieadres hoe eerder alles volgeboekt is, blijkt uit de statistieken van anwb.nl over het afgelopen seizoen. De gemiddelde prijs bij een boeking van een glampingadres in november was 101 euro, in december 95 euro en in januari 94 euro per dag. De duurste adressen waren te vinden in Spanje, Kroatië en Italië.

In het komend glampingseizoen zal het hoogseizoen korter en drukker zijn. Dat komt volgens de ANWB door minder vakantiespreiding in Nederland en in Duitsland.

De ANWB kampeerglossy Glampingmagazine ligt vanaf vandaag in ANWB-winkels en vanaf volgende week in de boekwinkels en supermarkten. Het telt 148 pagina’s vol met stijlvolle glampingadresjes, reportages en mooie spullen. Acteur Dirk Zeelenberg, bekend van o.a. televisieserie Divorce, schrijft een column in het magazine over zijn kampeerervaringen.

Waar staat glamping ook al weer voor? Het is een samenvoeging van glamorous en camping. Ofwel slapen onder tentdoek, maar wel in een boxspringbed. Luxe op vakantie maar toch kamperen.

Meer informatie: www.glampingmagazine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *