Gaia Zoo verkozen tot Leukste Uitje van Nederland

Gaia Zoo in Kerkrade is door de ANWB leden verkozen tot ‘Leukste uitje van Nederland.’ Directeur Rob Huppertz nam trots de prijs in ontvangst. De ANWB innovatieprijs werd toegekend aan het MuZIEum. De Efteling kreeg de hoogste waardering van de ANWB Kids Explorers.

v.l.n.r. Guido van Woerkom (ANWB), Rob Huppertz (Gaia Zoo) en Roodkapje (Efteling)
v.l.n.r. Guido van Woerkom (ANWB), Rob Huppertz (Gaia Zoo) en Roodkapje (Efteling)

Voorspelling voor 2013
Voorafgaand aan de uitreiking gaf Carin van Berkel een kijkje in de recreatieve onderzoeksgegevens van de ANWB. De leden van de ANWB zijn in ieder geval van plan om in 2013 vaker uitjes te bezoeken; en ondanks de crisis zijn dat zowel betaalde als onbetaalde bestemmingen. De Nederlandse dagattractiesector kan ook profiteren van het feit dat meer Nederlanders komend jaar in eigen land op vakantie gaan.
De genomineerden voor de verkiezing van het Leukste Uitje van Nederland zijn door de ANWB-leden beoordeeld op vijf aspecten namelijk: prijs/kwaliteitsverhouding, sfeer, personeel, aanbod en faciliteiten. De prijs-kwaliteitverhouding en de sfeer van een uitje zijn voor ANWB-leden overigens het meest belangrijk in de keuze voor een uitje.

De hoofdprijs blijft in Limburg
De prijs voor het Leukste dagje uit werd uitgereikt door de winnares van vorig jaar; Caroline Maessen van Toverland. Na een mooie pleidooi voor meer samenwerking binnen de recreatiesector (binnenkort als filmpje op deze website), gaf ze de titel door aan haar provinciegenoot; Rob Huppertz van dierenpark Gaia Zoo.

Een greep uit de reacties van ANWB leden over GaiaZOO: “Alles klopt. De verblijven van de dieren zijn super mooi en schoon. De paden zijn goed begaanbaar. In het restaurant worden biologische en verantwoorde producten gebruikt. Het is iedere keer weer één en al plezier om in het park de wandelen” en “Fantastisch park, je zou bijna wensen dat je ook een dier was dat daar is ondergebracht”

Huppertz liet na afloop weten: “We zijn continu bezig om het park nog beter te maken. Bij elke vernieuwing stellen we ons de vraag ‘Leidt dit tot verwondering’. Die vraag moet je altijd met ‘ja’ kunnen beantwoorden.” Dat bijzondere vernieuwing niet altijd veel geld hoeft te kosten blijkt uit de laatste aanwinst met als motto ‘Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel.’ In een restaurant kun je eten aan een tafel met levende muizen. Ze lopen weliswaar op dezelfde tafel, maar zijn wel gescheiden van je eten door een glasplaat. Deze succesvolle ‘attractie’ vergde slechts een investering van € 2.500,-.

Met de prijs troefde Gaia Zoo twee andere topbedrijven af; De Efteling en De Apenheul moeten het doen met de troostprijs ‘top-3 leukste uitje van Nederland.’

Innovatieprijs
De winnaar van ‘Het meest innovatie uitje van 2013’ is het muZIEum in Nijmegen. De prijs wordt toegekend door een vakjury aan de hand van de volgende criteria: bijzonder in de markt, nodigt uit tot samen, écht beleven, positieve bijdrage aan de samenleving en vernieuwend op een duurzame manier. Volgens de jury is dit ervaringsmuseum het meest innovatief van alle 49 inzendingen. Het publiek beleeft hier op een indrukwekkende en interactieve wijze wat blinden en slechtzienden dagelijks ervaren.

Winnaars per provincie

Drenthe              Drouwenerzand Attractiepark
Flevoland            Orchideeën Hoeve Luttelgeest
Friesland             Ir. D. F. Woudagemaal
Gelderland         Veluwse Bron
Groningen          Zeehondencreche Pieterburen
Limburg               Theepottenmuseum Swartbroek
Noord-Brabant Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen
Noord-Holland Marine Museum
Overijssel           Dierenpark Taman Indonesia
Utrecht                Militaire Luchtvaart Museum
Zeeland               Berkenhof s Tropical Zoo
Zuid-Holland      Miniworld Rotterdam

Meer informatie: www.landvananwb.nl

 

Op deze zeer informatieve bijeenkomst hebben we nog meer verhalen opgetekend die komende week nog op Pretwerk.nl verschijnen. O.a.:
– De oproep door Caroline Maessen van Toverland voor meer samenwerking in de recreatiesector
– Gaia Zoo gaat binnenkort werken met  Dynamic pricing

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *