Fietsers willen geen leuke apps

Recreatieve fietsers hebben helemaal geen behoefte aan leuke apps met filmpjes, foto’s en geluidsfragmenten. Dat blijkt uit een enquête van de Fietsersbond onder 1000 fietsers van het Nationaal Fietspanel. Aan koffie met appelgebak is veel meer behoefte.

geenappsRecreatieve instanties, gemeenten en VVV’s vinden het vaak leuk om creatieve apps te laten ontwikkelen die de gewilde recreatieve fietser kan downloaden, maar die apps worden amper gedownload, laat staan dat ze gebruikt worden. Logisch. 91,6 procent van de fietsers wíl op zijn smartphone geen leuke weetjes over vogels of oude kerken. Fietsers kijken liever zelf om zich heen. 5,5% neemt een papieren reisgids mee.

Knooppunten
Verdere resultaten uit de enquête: de populairste manier om een weg uit te stippelen is middels knooppunten. Ruim een kwart maakt daar gebruik van. Een op de zeven fietsers verlaat zich op een papieren kaart en elf procent fietst op een gps-apparaat. 7% vindt zijn route met de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond.

Echte mannen verdwalen niet
33% van de mannen zegt nooit te verdwalen. Van de vrouwen durft maar 15% dat te beweren. Of dat een kwestie van perceptie is of dat dat daadwerkelijk het geval is, kunnen we helaas niet controleren. En áls fietsers verdwalen, grijpt een op de vijf naar zijn smartphone, maar maar liefst 36% vraagt nog gewoon de weg aan passanten. Voor enkelingen bestaat het hele begrip ‘verdwalen’ niet. ‘Als je geen vaste route plant, kun je ook niet verdwalen. Wat je onderweg tegenkomt is deel van het avontuur.’

Kreeftsalade met witte wijn
Als fietsers horeca bezoeken, gaat 73% aan de koffie met appeltaart. Een luttele 2% gaat zich te buiten aan kreeftsalade met witte wijn. 11% kiest een uitsmijter en een evenredig deel van 7% eet kroket, pannenkoek en brood met kroketten.

Sterke blaas
Waar doen mensen hun behoeften onderweg? Bijna de helft bleek in de bosjes te plassen. Het verschil tussen mannen en vrouwen is, zoals verwacht, groot. Meer dan de helft van de mannen plast onbekommerd in de bosjes. Bij de vrouwen is dat 27 procent. De meeste vrouwen wachten tot ze in een café of restaurant naar de wc kunnen. Er is maar één persoon (een man) die bij iemand aanbelt en vraagt of hij daar naar de wc mag. Ook reacties van mensen met een sterke blaas: ‘Ik hou het op’ en ‘Hoef niet zo vaak’.

meer informatie: www.nationaalfietspanel.nl

Bron: persbericht Fietsersbond

Eén reactie

  1. De resultaten komen mij niet onbekend voor als fietskaartenmaker en fietsconceptualist. Wel jammer, want die omgeving heeft zo veel te vertallen. Dat kan ook op papier op een leuke manier zoals bij onze Arthuur routes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *