Fiets- en wandelbeurs volgend jaar nog groter

De Fiets- en Wandelbeurs beslaat in 2014, 4 hallen in het RAI complex Amsterdam. (3 in 2013) De vierde hal wordt gevuld door de beurs Fietsvak, waarmee wordt samenwerkt. Als we de deelnemerslijst bekijken, dan valt op dat Nederlandse regio’s (nog) nauwelijks hebben ingeschreven. Woordvoerder Stefan Maas maakt zich vooralsnog niet ongerust: “De beurs wordt in 2014 wat later georganiseerd dan in andere jaren, dus we hebben nog alle tijd. Komende weken wordt er nog een belronde gemaakt.”

lange fietsEvenementenplein
Nieuw is het Evenementenplein in Hal 8, een levendig trefpunt voor fietsliefhebbers. Gedurende twee dagen zijn daar presentaties over fietstechniek en fietsafstelling, fietsveiligheid, gezondheid & lifestyle en e-bikes te volgen. Ook de fun-factor wordt niet vergeten. Tijdens modeshows verandert het plein in een heuse catwalk, waar modellen de nieuwste collecties fietskleding presenteren.

Mountainbike Paviljoen
Het toeristisch mountainbiken zal tijdens de jubileumeditie volop in de schijnwerpers staan. Diverse aanbieders van mtb-arrangementen zijn samengebracht in het nieuwe Mountainbike Paviljoen. De tijd dat het mountainbiken het exclusieve domein was van afgetrainde die-hards, is voorbij. Steeds meer recreatieve fietsers willen via onverharde wegen en trails een regio of vakantiebestemming verkennen.

Samenwerking met Fietsvak
FietsVAK, van oorsprong een vakbeurs voor de tweewielerbranche, opent in 2014 ook de deuren voor consumenten. Dit wordt mogelijk door samen te werken met de Fiets en Wandelbeurs die gelijktijdig in Amsterdam RAI wordt gehouden. FietsVAK verhuist van januari naar maart en is op zaterdag 1 en zondag 2 maart, als integraal onderdeel van Fiets en Wandelbeurs, open voor consumenten. Op maandag 3 en dinsdag 4 maart is FietsVAK alleen toegankelijk voor de vakbezoeker. Door deze samenwerking wordt het aanbod van beide beurzen voor zowel consumenten als vakbezoekers flink uitgebreid.
Meer informatie over Fietsvak: www.fietsvak.nl

Holland Paviljoen op Belgische editie
Op 18 en 19 januari wordt de Fiets- en Wandelbeurs ook in het Belgische Mechelen georganiseerd. Daar is dit jaar voor het eerste een ‘Holland-Paviljoen’, onder regie van het NBTC. Partijen die daarin participeren zijn o.a.: Twente, Waterreijk, De Veluwe, Zeeland, Het Groene Hart, Drenthe en Het Hotel (Tulip Inn Brinkhotel Zuidlaren & Hotel Hoogeveen) Het NBTC wil in 2014 sowieso Nederland als fietsland in de spotlights zetten. Coordinator vanuit het NBTC is Rinse Dijkstra (info@hollandexpopromotions.nl)
Meer informatie over de fiet en wandelbeurs in Mechelen: www.fietsenwandelbeursvlaanderen.be

Deelnemen aan de Fiets en wandelbeurs?
De inschrijving voor de fiets- en wandelbeurs in Amsterdam is geopend. De organisatie gaat er van uit dat half januari de beursplattegrond kan worden opgesteld. Voorafgaand aan de beurs, op vrijdag 28 februari, worden er nog enkele vak-activiteiten georganiseerd, waaronder prijsuitreiking van de Fiets van het jaar en netwerkmogelijkheden rondom gastland Zwitserland. Daarover wordt binnenkort nog meer bekend gemaakt.
Meer informatie over de Fiets- en wandelbeurs in Amsterdam: www.fietsenwandelbeurs.nl
Inschrijven via: www.holcusbuitenservice.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *